avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

In 2006 in urma divortului ,fiica mea a fost incredintata tatalui sau in urma audierii ei si a solicitarii acesteia de a sta cu tatal sau. Prin hotararea de divort care este definitiva si irevocabila se specifica faptul ca nu se solicita pensie de intretinere pentru minora;acum fiica mea are 16 ani si sotul meu m-a dat in judecata pentru pensie alimentara . Vreau sa stiu dak poate sa obtina o hotarare favorabila,nu pentru ca nu vreau sa contribui la intretinerea copilului meu dar pentru ca stiu k nu are nevoie de pensia de la mine,are o situatie materiala foarte buna,detine o functie de conducere intr-o institutie,dar stie k eu nu am serviciu si o face numai sa-mi creeze greutati mie
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:28, 15 Februarie 2011
Va anunt ca are castig de cauza.
Dar cu parere de rau va intreb de ce ati avea ceva impotriva?
Imi pare rau sa aud ca nu aveti de munca.Incercati o intelegere amiabila.
Asa poate sariti peste procese si reusiti sa va intelegeti.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
Alexandru-Gabriel, utilizator
Pensia de intretinere va fi stabilita la venitul mediu pe economia nationala,cel de 670 lei.
Fiica dvs.are acest drept daca face dovada ca este eleva si beneficiaza de acesta pana la majoratt si apoi pana terminarea studiilor,dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.
La pensie nu se poate renunta,pentru ca aceste venituri sunt ale minorului si in folosinta exclusiva a acestuia,prin lege.
Neavand 18 ani,tot tatal sau va formula actiunea
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
eu nu am spus ca as fi impotriva,ci numai ca neavand serviciu si salariu dupa cat cunosc eu se va stabili o pensie alimentara raportata la salariul minim pe economie.....Ideea era k la momentul divortului el nu a solicitat pensie alimentara ca sa nu am eu pretentii sa vad copilul,drept dovada de cate ori am incercat sa iau legatura cu ea sau am mers la scoala unde este,am fost amenintata de catre fostul sot sa nu o mai caut sa o vad k nu am dreptul pentru ca nu contribui la intretinerea ei. Prin urmare,dupa ce se va pronunta hotararea de stabilire a pensiei alimentare, as putea sa solicit sa mi se stabileasca un program de vizitare a copilului, eventual sa stea si la mine in vacanta....Banuiesc ca pentru a cere acest lucru va trebui sa deschid si eu o actiune judecatoreasca,pentru ca altfel el nu va fi de acord niciodata.
Pensia de intretinere este un drept al copilului.Daca va studia, si va sesiza instanta de judecata , si dupa implinirea varstei de 26 de ani , va fi platita pensie de intretinere , fie in functie de venitul net obtinut, fie raportat la salariul minim pe economie.

Este o obligatie ce nu poate fi eludata.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gordojmu gordojmu Intrebarea ar fi : daca se mai poate solicita in instanta, pensie alimentara pentru un copil, daca : divortul a survenit in 1993 si nu s-a solicitata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Larisa adela Vasile Larisa adela Vasile am18 ani si sunt in clasa a12a si as vrea s stiu daca mai primesc pensie alimentara dupa terminarea liceului? (vezi toată discuția)
Reducerea pensiei de intretinere vali63 vali63 Buna ziua tuturor! Sunt divortata de 1 an, iar Judecaria din Iasi la pronuntarea divortului a stabilit marirea pensiei de intretinere pentru copil de la 13% ... (vezi toată discuția)