avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

In 2006 in urma divortului ,fiica mea a fost incredintata tatalui sau in urma audierii ei si a solicitarii acesteia de a sta cu tatal sau. Prin hotararea de divort care este definitiva si irevocabila se specifica faptul ca nu se solicita pensie de intretinere pentru minora;acum fiica mea are 16 ani si sotul meu m-a dat in judecata pentru pensie alimentara . Vreau sa stiu dak poate sa obtina o hotarare favorabila,nu pentru ca nu vreau sa contribui la intretinerea copilului meu dar pentru ca stiu k nu are nevoie de pensia de la mine,are o situatie materiala foarte buna,detine o functie de conducere intr-o institutie,dar stie k eu nu am serviciu si o face numai sa-mi creeze greutati mie
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:28, 15 Februarie 2011
Puteti si aveti dreptul sa formulati o cerer de vizitare a minorei,dar care pana la urma va accepta sau nu relatiile personale cu dvs.
In primul rand,trebuie sa ii recastigati increderea si sa gaseasca in dvs,mama care i-a lipsit.
Pe de alta parte,un lucru este clar si este prevazut de lege:pensia de intretinere este numai a minorului si in folosul sau si nu poate constitui obiectul niciunei tranzactii intre parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gordojmu gordojmu Intrebarea ar fi : daca se mai poate solicita in instanta, pensie alimentara pentru un copil, daca : divortul a survenit in 1993 si nu s-a solicitata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Larisa adela Vasile Larisa adela Vasile am18 ani si sunt in clasa a12a si as vrea s stiu daca mai primesc pensie alimentara dupa terminarea liceului? (vezi toată discuția)
Reducerea pensiei de intretinere vali63 vali63 Buna ziua tuturor! Sunt divortata de 1 an, iar Judecaria din Iasi la pronuntarea divortului a stabilit marirea pensiei de intretinere pentru copil de la 13% ... (vezi toată discuția)