Ar fi multe de povestit dar o sa incerc sa fiu cat mai scurta .In urma cu 3 ani o verisoara primara a adoptat o fetita de etnie roma care afost abandonata in maternitate la nastere Fetita adoptata mai are o suriora mai mica cu 2 ani si jumatate care si ea la randul ei a fost abandonata in maternite,amandoua au fost date in plasament la aceeasi persoana ... au fost adoptabile insa nimeni nu sa interesat de ele nici pe plan judetean si nici pe tara .Verisoara mea a adoptat-ope cea mare fiind si nasa ei de botez .Anul tecut in luna mai ne-am decis sa o adoptam noi pe cea mai mica ...asa am cosiderat ca ele o sa raman cam in aceeasi familie insa ulterior am aflat ca i se inchisese dosarul de adoptie pentru mentinerea in plasament. In luna iunie asistenta maternala avea deja in mana hotararea de mentinere in plasament cu toate ca noi intre timp defenisem famile apta pt adoptie .Ni sa comunicat de cei de la directie ca de moment nu avem dece sa ne interesam de cea mica fiinca nu se stie cat timp va dura pana i se va redeschide dosarul pt ca au tot citat-o pe mama fetitei dar nu s-a prezentat niciodata ,nici in cazul celei mari in a da semnatura ,spuneau ca este de negazit ,ca ar fi in afara tarii iar nici o ruda nu a fost interesata de copil. Cei de la directie nu vor sub nici o forma sa inceapa sa lucreze la acest dosar, fiind constienti ca mama nu o va cauta niciodata si faptul ca fetita a implinit 4 ani si este de etnie roma nu intereseza pe nimeni.Noi ne-o dorim mult de tot...fata sa atasat f mult de noi pt ca decateori putem mergem o vizitam.Am dorii sa stim in acest caz ce putem face noi... pt ca cei de la directie nici nu vor sa auda de noi...mereu cu scuze ,am intrebat cand o sa i se redeschida dosarul si spun foarte sec ..cand va hotarii menegerul de caz,eu intreb in tara asta nu exista aceleasi legi pt toti..daca cea mare a fost adoptata si fara semnatura mamei ..era decazuta din drepturi si incadrata la un articol de rea intentie dece nu se poate face acelasi lucru si cu cea mica .sper ca macar d_voastra sa ma jutati sa inteleg si ce sanse avem sau ce putem face noi pe mai departe .Va multumesc din suflet si astept un raspuns cat mai curand posibil .
O seara buna.
Vad ca nu prea se inghesuie lumea sa va raspunda...Ce pot sa va spun e sa intrati pe site la www.adoptia.ro si sa scrieti acolo problema dvs. S-ar putea sa se mai priceapa careva pe acolo...
va multumesc mult...sper si eu sa gasesc pe cineva care cu adevarat are cunostinte in domemiu si ma poate directiona catre cei care stiu cum se poate rezolva aceasta situatie.
Adoptie copil
alinabalan74
daca vreau sa adopt un copil pe care viitoarea mama doreste sa mi-l dea spre adoptie cum pot proceda sa il iau chiar din maternitate cu acte in regula fara a ... (vezi toată discuția)