avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ce pot face daca am luat amenda fara sa fiu vinovat?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ce pot face daca am luat amenda fara sa fiu vinovat?

In data de 14 februarie am mers impreuna cu prietena mea si cu alte 2 perechi la un prieten acasa si am jucat carti.La un moment dat bate la usa o vecina si ne roaga sa nu mai radem si sa facem liniste.
Dupa fix 5 minute apar 2 politisti de la politia comunitara si ne roaga sa parasim apartamentul conducandu-ne pe toti la masina politiei. Acolo ne mai asteptau inca 3 agenti si ne-au perchezitionat ne-au luat datele. Cand au terminat au intocmit proces verbal de contraventie pentru deranjarea linistii publice si ne-au dat 500 lei amenda.
Considerandu-ma nevinovat (nu am ascultat muzica cu volum ridicat sau nu am facut galagie si cearta) doar am jucat carti si ne-am amuzat, am refuzat sa semnez procesul verbal. Credeti ca as putea rezolva problema in instanta pentru faptul ca la mentiuni apare scris "M-AM DISTRAT SI NU MA INTERESEAZA PROCESUL VERBAL" , scris care nu este al meu si ca "fiind ora tarzie nu am martori" desi eu am. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 11:08, 15 Februarie 2011
In locul vostru nu deschideam usa. Faceam liniste si politistii plecau. Poate isi chiar lua amenda vecina.
Amenda se poate contesta in maxim 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru deranjarea linistii publice predavlad predavlad Buna ziua, Acum cateva zile am chemat cativa prieteni pe la mine sa bem o bere, si cu asta a venit si muzica la un nivel nu foarte ridicat (parerea mea), ... (vezi toată discuția)
Amenda deranjarea linistii publice RPaul RPaul Buna, am niste intrebari daca se poate. Sunt minor, 16 ani, mama a fost plecata din localitate in data de 24.05.09, si am chemat niste prieteni la mine. ... (vezi toată discuția)
Vecinii mi-au facut o reclamatie pentru galagie, a venit politia ... Kuor3 Kuor3 Vecinii mi-au facut o reclamatie pentru galagie, a venit politia si desi au observat ca nu era muzica sau petrecere, doar stateam cu un prieten la vorba, au ... (vezi toată discuția)