avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua.
Tatal meu trebuie sa faca succesiunea cu fratele lui,dupa ani buni de la moartea bunicilor(7 ani).Bunicii au despagubit pe fratele lui prin suma de bani,contravaloarea unei case,insa fara nici o chitanta.Tatal meu a ramas proprietar in curtea bunicilor,prin act de vanzare cumparare cu acestia,cu clauza de intretinere.In acest act sunt trecute doar cladirile din curte,nu pamantul din curtea respectiva.Ce pretentii poate emite respectivul in conditiile in care toate cheltuielile legate de bunici(boli,inmormantari,etc)au fost suportate de tata?Mentionez ca in mostenire intra si cateva hectare de pamant.Cum se pot imparti si daca are sanse sa primeasca teren din curtea case?va rog mult sa ma ajutati!!!

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mhlcarstea , utilizator 08:59, 16 Februarie 2011
ce nu a facut obiectul contractului de intretinere intra in masa succesorala, se va imparti egal intre frati.
la cheltuieli de intretinere si inmormantare, tatal dvs a fost obligat prin contract.
ramane de vazut daca unchiul dvs a dat declaratie la notar ca accepta mostenirea sau a acceptat-o tacit.
A acceptat-o tacit,deoarece el a fost despagubit inaintea actului de vanzare cumparare.Se poate sa primeasca teren acolo unde cere sau se tine cont de faptul ca parcela respectiva este intre 2 cladiri ale tatalui meu si poate primi in alta parte?Cum se procedeaza?Pentru faptul ca a fost despagubit el nu va recunoaste,chiar a spus,dar exista martori.Ce sanse de reusita am in cazul martorilor?

Multumesc mult de tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de ingrijirie batrani bicuta408 bicuta408 Tatal meu a facut acte pentru ingrijire a parintilor , cheltuieli de inmormantare etc . Parintii au mai trait 5 ani bunica (imobilizata la pat) su bunicul inca ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere iuliana.jilavu iuliana.jilavu buna ziua,am urmatoarea problema....dupa moartea tatalui meu am deschis la notariat succesiunea si atat eu cat si fratele meu am cedat partile noastre mamei ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat mostenitor ContSters222775 ContSters222775 Sunt in litigiu cu o persoana (care nu este implicata direct in mostenire, fiind un tert) care a facut o actiune pentru anularea certificatului meu de ... (vezi toată discuția)