avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj pentru student la FR
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj pentru student la FR

Buna ziua!

As dori sa stiu daca studentii care fac facultatea la FR pot beneficia de indemnizatie de somaj in cazul in care nu se angajeaza in termen de 60 de zile de la absolvire. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:56, 15 Februarie 2011
1. Legea 76/2002 (legea somajului) spune:
Art. 82. - În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învãţãmânt se înţelege persoana care a obţinut o diplomã sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învãţãmânt gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

2. Nu spune nimic despre forma de invatamant.

3. La AJOFM trebuie sa va inregistrati inlauntrul termenului de 60 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de somaj - student care a terminat studiile dar nu a sustinut examenul de licenta anca1988 anca1988 Am terminat cursurile facultatii de Geografie din cadrul Univ. din Buc in septembrie 2010, dar examenul de licenta il sustin abia in februarie 2011. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Somaj calina mihaela calina mihaela Dupa ce termin facultatea pot sa iau ajutor de somaj(facultate privata)? (vezi toată discuția)
Somaj dupa diploma ella85 ella85 Am absolvit facultatea de arhitectura (6 ani - licenta si master integrat) in iunie 2010, dar am dat diploma in martie 2011. Pot beneficia de somaj avand in ... (vezi toată discuția)