avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare creanta AVAS
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare creanta AVAS

Poate AVAS sa-si recupereze o creanta mai veche de 10 ani? Incalca sau nu legea????????????
Cel mai recent răspuns: Catalina Cojocaru , Consilier juridic 14:36, 17 Februarie 2011
Nu stiu unde ati mai pus intrebarea, dar daca nu veniti cu niste amanunte in prezenta postare, cum sperati totusi sa va raspunda cineva?
Daca inregistrarea dosarului pe rolul instantei s-a facut in interiorul termenului de prescriptie de trei ani, la limita acestuia, iar procesul de recuperare a creantei (plimbat pe la toate instantele) a durat 7 ani, e posibil.
Multumesc .Intrebarea am postat-o tot aici cu 3 zile inainte.
In 1999 AVAS a preluat diverse creante. Nu a fost nici o intrerupere de prescriere si nici un alt proces.In ianuarie 2010 a solicitat recuperarea creantei din 1999. Instanta a inceput procedura simplificata a insolventei. E posibil ca societatea sa fie obligata la plata sumei din 1999?
Nu. Fiind creanta a la bugetele statului, termenul de prescriptie este de 5 ani.
Dar daca nu s-a facut nicio intrerupere din 1999, faceti recurs la incheierea de deschidere a procedurii insolventei. Daca mai sunteti in termen...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita mai poate fi pusa in aplicare daca se prescrie, dar o parte din bani au fost achitati? adivasi adivasi Buna ziua, am o hotarare judecatoreasca (trebuie sa-mi recuperez banii de naveta pt 2 ani de la locul de munca anterior), care a fost pronuntata pe 20 oct ... (vezi toată discuția)
Obligatiile lichidatorului judiciar colceriumari-bv colceriumari-bv SRL cu puncte de lucru inchise in 2005, dizolvata in 2007, numire lichidator judiciar 2008. In 2009 m-am prezentat la Reg.Com.ptr.suspendarea ... (vezi toată discuția)
Intrerupere termen prescriere adrian22 adrian22 Exista o creanta de aprox. 2 ani de zile. Creditorul cheama in judecata pe debitor pe procedura insolventei, dar cererea ii este respinsa in urma intampinarii ... (vezi toată discuția)