avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare contract de munca

Pot afla mergand la ITM daca am avut contractul de munca suspendat anul trecut pe o perioada de 6 saptamani in care am fost plecat in delegatie in Germania? Pe fisa mea fiscala am avut aceleasi venituri si impozite ca intr-o luna normala de lucru in tara iar ei nu mi-au spus ca o sa-mi fie intrerupt contractul de munca pe perioada delegatiei.
Daca pot se poate afla acest lucru de la ITM in cate zile imi pot da un raspuns?
Cei de la ITM ii vor instiinta pe sefii mei de acest demers al meu? Asta deoarece as putea avea probleme cu ei daca afla.
Cel mai recent răspuns: carmenalinamihai , utilizator 01:55, 27 Martie 2009
Pe perioada delegatiei nu se suspenda CIM.
Va redau mai jos prevederile din Codul Muncii referitoare la delegare, perioada in care, contractul dvs de munca nu este suspendat sau intrerupt cum spuneti ci doar vi se schimba temporar locul de munca, urmand sa beneficiati pe langa salariu si de o indemnizatie de delegare, asa numita diurna.

Art. 42. - (1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
(2) Pe durata delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.
Art. 43. - Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
Art. 44. - (1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile şi se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Scuze ca nu am precizat tot dar in acea perioada am fost intre ghilimele intr-un stagiu de pregatire profesionala desi practic am fost la munca. Normal ar fi trebuit sa imi suspende contractul de munca si sa beneficiez numai de vechime. Salariul l-am primit integral dar acum nu pot fi sigur ca acel salariu sa nu fie doar o indemnizatie. Iar pe foaia de delegatie nu scrie decat ca sunt delegat pentru Germania, fara a fi trecute cheltuielile.
De aceea sunt curios sa vad cum pot afla daca am avut contractul suspendat fara a=i intreba pe sefi ci poate de a afla de la ITM.
Daca doriti neaparat sa aflati acest lucru de la ITM, depuneti o cerere in acest sens. In termen de maxim 30 de zile veti primi raspuns.
Sau mergeti la ITM si luati legatura direct cu inspectorul care se ocupa de societatea unde lucrati (in acest caz, angajatorul poate afla de demersul dvs.)
In cazul in care firma ar fi trebuit sa imi suspende contractul de munca pentru a putea dovedi stagiul meu de pregatire profesionala si nu a facut-o la momentul respectiv, o mai poate face dupa un an pentru a-i fi de folos in eventualitatea unui proces?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie formare profesionala aijin aijin Buna ziua. Societatea doreste sa angajeze 2 persoane in scopul calificarii. Instruirea teoretica se face la sediul firmei care organizeaza cursul, ceea ce ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala in week-end Hellenne Hellenne Pantru cursurile de formare profesionala desfasurate in perioada week-end-ului, salariatii pot beneficia de zile libere ? care este cadrul legal pentru aceatsa ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului individual de muncã zaris zaris Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: in cazul in care un angajat este trimis de institutia angajatoare la un curs de pregatire in ... (vezi toată discuția)