avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea contractului individual de muncã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea contractului individual de muncã

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: in cazul in care un angajat este trimis de institutia angajatoare la un curs de pregatire in cadrul unui Centru de pregatire profesionala apartinand aceluiasi angajator, se suspenda contractul individual de munca sau nu ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 5 Decembrie 2008
Daca participarea la cursurile sau la stagiul de formare profesionala presupune scoaterea integrala din activitate, contractul individual de munca al salariatului respectiv se suspenda, acesta beneficiind de o indemnizatie platita de angajator, prevazuta in contractul colectiv de munca aplicabil sau in contractul individual de munca, dupa caz.
Multumesc pentru raspuns, dar as mai avea o intrebare: in acest caz, aceasta perioada se considera vechime in munca ?
Pe perioada suspendarii contractului individual de munca in conditiile descrise in mesajul anterior, salariatul beneficiaza de vechime la acel loc de munca, aceasta perioada fiind considerata stagiu de cotizare in sistemul asigurarilor sociale de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pt formare profesionala si vechimea in munca ana_is ana_is In perioada 01.01.2003-01.01.2008 am fost angajata ca medic rezident cu contract de munca pe perioada determinata de 5 ani la un spital. Intre ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca andrei2105 andrei2105 Pot afla mergand la ITM daca am avut contractul de munca suspendat anul trecut pe o perioada de 6 saptamani in care am fost plecat in delegatie in Germania? Pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie formare profesionala aijin aijin Buna ziua. Societatea doreste sa angajeze 2 persoane in scopul calificarii. Instruirea teoretica se face la sediul firmei care organizeaza cursul, ceea ce ... (vezi toată discuția)