avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu pt formare profesionala si vechimea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu pt formare profesionala si vechimea in munca

In perioada 01.01.2003-01.01.2008 am fost angajata ca medic rezident cu contract de munca pe perioada determinata de 5 ani la un spital.
Intre 01.09.2009-30.09.2004 si 01.10.2005-30.09.2006 (perioada totala deci de 25 de luni) am avut contractul de munca suspendat conform art.51 lit.d din Codul Muncii (deci concediu fara plata pentru formare profesionala, daca am inteles eu bine).
As dori sa stiu daca aceasta perioada se considera vechime in munca sau nu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BIANCA IRINA , utilizator 08:52, 12 Ianuarie 2010
Buna,
Conform art 49 alin 2 din Coul Muncii - " suspendarea contratului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator." - deci pentru dvs, in perioada suspendarii contractului de munca nu s-au facut retineri din salariu pentru a fi virate la bugetul de stat ceea ce inseamna ca per respectiva nu constituie vchime in munca! Ci doar ca nu aveti intrerupere..... in cartea de munca.
Sa inteleg ca formarea profesionala nu constituie exceptie.... mi s-a parut ca sunt niste articole prin codul muncii legate de asta, dar probabil nu am inteles eu bine. Multumesc de lamuriri.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
ana_is, utilizator
Pe perioada suspendării contractului individual de muncă în condiţiile prevăzute la art.194 alin. (3) C.mun., salariatul beneficiază de vechime la acel loc de muncă, această perioadă fiind considerată stagiu de cotizare în sistemul asigurărilor sociale de stat.
... numai in cazul in care angajatorul initiaza cursurile! art.194(1) codul muncii
... pentru cazul in care salariatul are initiativa... art. 196 codul muncii! angajatorul analizeaza :-/
ctynn a scris:

... numai in cazul in care angajatorul initiaza cursurile! art.194(1) codul muncii
... pentru cazul in care salariatul are initiativa... art. 196 codul muncii! angajatorul analizeaza :-/


In cartea mea de munca scrie doar "suspendat cf art 51 lit.d", fara alte mentiuni. Initiativa a fost a mea ca angajat, iar angajatorul se presupune ca a acceptat, din moment ce mi-a intrerupt contractul cf art sus-mentionat si nu pe alt motiv. Cum ramane, deci, este asimilat sau nu cu stagiul de cotizare?

Alte discuții în legătură

Suspendare contract de munca andrei2105 andrei2105 Pot afla mergand la ITM daca am avut contractul de munca suspendat anul trecut pe o perioada de 6 saptamani in care am fost plecat in delegatie in Germania? Pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie formare profesionala aijin aijin Buna ziua. Societatea doreste sa angajeze 2 persoane in scopul calificarii. Instruirea teoretica se face la sediul firmei care organizeaza cursul, ceea ce ... (vezi toată discuția)
Angajat studieaza in strainatate IldikoB IldikoB Buna ziua, Un angajat s-a dus in strainatate sa studieze, si teoretic este angajat cu 4 ore . Puteti sa ma ajutati ce documente are nevoie in aceasta ... (vezi toată discuția)