avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare ipoteca

va rog sa-mi spuneti in cazul unui credit ipotecar la schimbarea unei ipoteci de pe un imobil , pe alt imobil , cum se calculeaza valoarea ipotecii pe care o platim la notar , daca creditul este achitat in proportie de 80%? Am inteles ca se calculeaza tot la valoarea creditului initial ,ceea ce nu mi de pare in regula. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Florin* , utilizator 14:42, 15 Februarie 2011
Atunci cind se face o "schimbare" de ipoteca, in fapt se realizeaza o noua ipoteca, urminda ca dupa indeplinirea formalitatilor de publicitate, banca sa dea proprietarului primului imobil accordul privind radierea primei ipoteci.
Deci, fiind o noua ipoteca, ea se va taxa la valoarea creditului garantat prevazut in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca bcr vedea1 vedea1 Buna ziua ! In urma achitarii integrale a unui credit ipotecar de la BCR am solicitat la banca radierea ipotecii care a constituit garantia creditului . De ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca - procedura n_roxxanne n_roxxanne Va rog sa-mi spuneti pasii de urmat pentru radierea ipotecii dupa ce am achitat integral un credit ipotecar la casa.Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca. onorariu notarial si taxa cf alina_valentina alina_valentina Buna ziua, As dori sa aflu cat este taxa notariala pentru radiere de ipoteca? Se poate efectua radierea de ipotedca si la alt notar decat cel care a ... (vezi toată discuția)