avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cerere catre asociatia de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cerere catre asociatia de propietari

X-(Am si eu o rugaminte cu un raspuns imediat daca se poate: Cum formulez o cerere catre sociatia de propietari a blocului in care locuiesc pentru a-mi aproba repararea terasei?
Multumesc
Am facut si eu o cerere pe care administratorul a aruncat-o direct la cos. Voi suporta singur cheltuielile. Intrebarea e : cum ne recuperam banii ?
Romeo Sulima a scris:

Am facut si eu o cerere pe care administratorul a aruncat-o direct la cos. Voi suporta singur cheltuielile. Intrebarea e : cum ne recuperam banii ?
aveti martori care sa va sustina afirmatia ? daca da, faceti-i o reclamatie la biroul de relatii cu asociatia de proprietari, aceasta putind retrage atestatul de administrator pentru incalcari grave ale dreptului proprietarilor, fapta la care se incadreaza fapta lui.
PS cererea trebuie inregistrata intr-un caiet si trebuie sa primiti raspuns in termenul legal. aceeasi procedura se face si pt contestatiile pt calculul intretinerii si cele impotriva deciziilor comitetului executiv
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2008
ContSters62736, utilizator
"Domnule presedinte al Asociatiei
Subsemnatul.......proprietar al ap......va aduc la cunostinta ca terasa pe portiunea de deasupra apartamentului meu este deteriorata, motiv pentru care de cate ori ploua mi se uda tavanul. Va rog sa faceti verificarea acestei situatii din apartamentul meu si sa dispuneti reparatia terasei in cel mai scurt timp.
Data si semnatura proprietarului ........................ Semnatura presedintelui asociatiei................"
Aceasta cerere o faceti in dublu exemplar, un exemplar il lasati la administratie, pe al doilea cereti sa fie semnata de presedinte si o pastrati Dv. In 30 de zile trebuie sa va dea un raspuns (legal si teoretic). .......De aici incolo sau chiar si mai devreme, de la semnatura presedintelui asociatiei, incepe calvarul Dv. Si nici nu stiti ce va asteapta in functie de cum sta treaba in asociatia Dv.
Daca vreti sa rezolvati problema mai eficient, luati-o pe cont propriu, faceti reparatia pe bucatica deteriorata si vedeti ce puteti recupera de la asociatie. Asta e la modul practic si in afara intrebarii Dv.

Vecinul meu de la etajul 4 a avut problema asta acum 3 ani, statea cu umbrela in casa, a rezolvat-o singur, n-a recuperat nici un leu de la asociatie. La vremea respectiva "seful de scara" a mers si "lamurit" oamenii sa nu fie de acord cu reparatia. Va doresc succes, NU VA LASATI INTIMIDATA DE ADMINISTRATOR, care se crede un fel de patron de bloc!
As sugera ca adresa catre asociatie sa o trimiteti spre stiinta si la Primarie, Serv Asociatii de proprietari.
carol_lorac a scris:

Romeo Sulima a scris:

aveti martori care sa va sustina afirmatia ? daca da, faceti-i o reclamatie la biroul de relatii cu asociatia de proprietari, aceasta putind retrage atestatul de administrator pentru incalcari grave ale dreptului proprietarilor, fapta la care se incadreaza fapta lui.
PS cererea trebuie inregistrata intr-un caiet si trebuie sa primiti raspuns in termenul legal. aceeasi procedura se face si pt contestatiile pt calculul intretinerii si cele impotriva deciziilor comitetului executiv
Asociatiile de proprietari nu au birouri de relatii cu publicul, asta mai lipsea! Da, in prima faza dupa aceea veti formula o actiune in pretentii impotriva asociatiei de proprietari pentru a va recupera banii pe care i-ati cheltuit in contul reparatiilor facute la constructie!

Data post: Joi, 28 August 2008, 01:02
Subiect: RE: cerere catre asociatia de propietari

dborsanu a scris:

Vecinul meu de la etajul 4 a avut problema asta acum 3 ani, statea cu umbrela in casa, a rezolvat-o singur, n-a recuperat nici un leu de la asociatie. La vremea respectiva "seful de scara" a mers si "lamurit" oamenii sa nu fie de acord cu reparatia. Va doresc succes, NU VA LASATI INTIMIDATA DE ADMINISTRATOR, care se crede un fel de patron de bloc!
As sugera ca adresa catre asociatie sa o trimiteti spre stiinta si la Primarie, Serv Asociatii de proprietari.

Domnule nu cred ca s-a intamplat asa ceva: sa fi mers acel sef de scara din usa in usa si sa ceara colocatarilor sa nu contribuie la reparatiile terasei! Daca a fost asa, atunci acel sef de scara s-a plasat in afara legii prin atitudinea sa! Sa citeasca Legea nr.230/2007 si acolo va vedea ca toti colocatarii unui bloc au obligatia sa contribuie lunar la un fond de reparatii!
Ultima modificare: Joi, 28 August 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Cum procedez cu terasa blocului andreiu85 andreiu85 Buna seara, Doresc sa stiu cum pot proceda la problema care o mentionez mai jos vis-a-vis de cei care administreaza blocul(firma este administrata de catre ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata de vecinul de la iii ciucuadrian ciucuadrian Buna seara. Va retin cu problema mea: stau la etajul 4 si am fost actionat in judecata de vecinul de la III, deoarece se infiltreaza apa de pe terasa ... (vezi toată discuția)