avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TEMEI DE DREPT....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TEMEI DE DREPT....

Incazul cand un tanar se casatoreste si la "logonda' soacra ii promite ca dar de nunta apartamentul in care locuieste; el, sotia si soacra; Dar mai arata soacra ca apartamentul nu este achitat, si tanarul se obliga sa traiasca in "VALMASIE"; el sotia si soacra. Dupa ce toti cei tre achta apartamentul si ii face si modernizari (dupa 16 ani de casnicie) ,,, ex-sotia impreuna cu ex-soacra dupa definitivarea divortului il someaza pe ex-sot (ex-ginere) sa paraseasca domiciliul. Alte detalii; este luat in spatiu de 16 ani, are domiciliul definitiv la adresa, apartamentul este numai pe numele ex-soacrei; intrebarea este; Ce drepturi patrimoniale are asupra locuintei ? intr-un proces de partaj cu ex-sotia, si cu interventie fortata cu ex-soacra, pentru ca la cumpararea apartamentului si modernizarea lui a contribuit si tanarul respectiv timp de 16 ani. (stiu ca sunt diferite supozitii,,,dar care este temeiul de drept in proces fata de fosta soacra civil "pretentii' sau penal "inselaciune')
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 13:55, 15 Februarie 2011
In opinia mea,doar actiune civila in pretentii cu privire la cheltuielile efectuate de sot privind imbunatatirile aduse acestui imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

evacuare; actiune civila ? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o speta de evacuare; Intelegerea inainte de incheierea casatoriei, soacra mama fetei promite ca dupa incheierea casatorie va face acte pe apartament ... (vezi toată discuția)
Testament facut de soacra pentru ginere octaviantavi octaviantavi Buna seara, In urma cu cateva zile,soacra mea,vaduva,cu doi copii in viata si fara parinti in viata a semnat un testament prin care a lasat intreaga avere ... (vezi toată discuția)
Mostenire LILI24 LILI24 Cat are dreptul la mostenire sotul meu daca tatal a decedat, daca o sa isi intretina mama supravietuitoare. Sotul meu mai are un frate. Doresc sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)