-in data de 10 februarie am primit o dispozitie prin care contractul meu de munca inceteaza conf art.65 alin 1 din legea 53/2003.
-in dispozitie se scrie ca CM inceteaza incepand cu data de 7 februarie si ca durata preavizului acordat este de 15 zile lucratoare incepand cu data de 18 ianuarie fara ca eu sa stiu de existenta acelui preaviz.
-am luat "hartia" si am scris pe ea data la care am luat eu la cunostinta.
-"hartia" este fara stampila institutiei respective,are doar semnatura.
-in situatia mea mai sunt inca 20 de colegi dintr-un total de 45 si dupa stiinta mea este vorba de o concediere colectiva si se inscrie la alt articol din codul muncii,sindicatul din care facem parte nestiind de aceste concedieri.
intrebare: ce sanse am ca instanta sa declare decizia nula.
Angajatorul are obligatia sa notifice in scris reprezentantilor salariatilor intentia de concediere colectiva cu cel putin 30 de zile calendaristice anterioare emiterii deciziilor de concediere - art.70(1) codul muncii
De asemenea, notificarea intentiei de concediere colectiva trebuie comunicata ITM-ului si AJOFM-ului la ceeasi data la care a comunicat-o reprezentantilor salariatilor (art.70 (3) din codul muncii).
Decizia de concediere produce efecte de la data comunicarii ei salariatului (art.75 din codul muncii).
Persoanele concediate in temeiul art.65 beneficiaza de dreptul la preaviz ce nu poate fi mai mic de 15 zile lucratoare (art.73(1) codul muncii)
Concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de lege este lovita de nulitate absoluta (art.76 din codul muncii)
Faptul ca nu ati primit preavizul de concediere asa cum dispune art.73(1) codul muncii, ca nu ati fost notificat in ceea ce priveste intentia de concediere, decizia de concediere este lovita de nulitate.
Incepand cu data de 10 februarie a.c. aveti termen de 30 de zile pentru a contesta decizia de concediere.
Luati legatura cu un avocat sa va reprezinte.
....
Luati legatura cu un avocat sa va reprezinte.
Se pot descurca si fara sa-si angajeze avocati ..avand in vedere ca nu au respecatat procedura prevazuta de lege in cazul concedierilor colective, decizia de concediere este lovita de nulitate absoluta.