avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Articolul 65
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Articolul 65

se acorda somaj conform art 65 ?
daca puteti sa imi dati cateva detalii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 28 Februarie 2009
Dvs.dati mai multe detalii.
Preaviz
Ca urmare a reorganizarii si restrangerii activitatii va instiintam ca incepand din 13.02.2009 sunteti in perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare pana pe 12.03.2009 cand contractul dvs de munca va inceta conform art 65 dim Codul Muncii
Este o instiintare pe mail, ce poate urma dupa?
Pe mail?#-o!S-ar vrea o informare pt.concediere, dar stiu ca trebuie sa fie semnata de cel caruia ii este adresata.vedeti art.74, Codul Muncii, nu cred ca indeplineste conditiile legale.
nigera a scris:

Este o instiintare pe mail, ce poate urma dupa?



Dupa instiintare, la data expirarii termenului de preaviz se emite decizia de concediere in baza art.65 C.mun.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Potrivit legislatiei in vigoare, la încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.

Alte discuții în legătură

Preaviz ContSters147006 ContSters147006 Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca preavizul poate fi dat ca o instiintare sau exista legiferat ca trebuie sa fie o decizie de preaviz .Este cazul unei ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post cri812 cri812 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca la desfiintarea postului, firma este obligata sa ofere posturi alternative conform pregatirii angajatului, in preaviz? ... (vezi toată discuția)
Preaviz art. 64 codul muncii - concediere inaptitudine fizica mbsj mbsj Speta: Un angajat a primit de la medicina muncii decizia prin care este declarat inapt. Intrebarea este urmatoarea: cum s epoate acorda preavizul daca persoana ... (vezi toată discuția)