avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii d112
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

d112

certificatele medicale unde se depun
Cel mai recent răspuns: Mainerici Ctin , Contabil 11:52, 16 Februarie 2011
costinel062000 a scris:

certificatele medicale unde se depun


[ link extern ]

» Anunt declaratia 112 - 26 Ianuarie 2011



ÎN ATENŢIA PERSOANELOR FIZICE ªI JURIDICE CARE AU CALITATEA DE ANGAJATORI ªI A ENTITÃŢILOR ASIMILATE ANGAJATORILOR





Începând cu data de 01.01.2011, urmare intrării în vigoare a prevederilor O.U.G. nr. 117/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale,

la sediul CAS Mureş nu se vor depune declaraţiile lunare:

- privind evidenţa obligaţiilor de plată către bugetul FNUASS pentru concedii şi indemnizaţii şi

- privind listele nominale cu salariaţii pentru se achită contribuţia la FNUASS.



Potrivit prevederilor legale mai sus menţionate, începând cu data de 01.01.2011, acestea vor fi incluse în „Declaraţia privind obligaţia de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”-formularul 112, al cărui model, conţinut şi modalitate de depunere este reglementat prin H.G.R. nr. 1397/2010.

Astfel, persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori şi a entităţile asimilate angajatorilor, au obligaţia depunerii formularului 112 începând cu obligaţiile aferente lunii ianuarie 2011, cu termen de depunere până la data de 25 februarie 2011 inclusiv, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, cu respectarea condiţiilor prevăzute în anexa nr.8 din H.G.R. nr. 1397/2010, prin intermediul portalului e-România.

Prin excepţie de la prevederile alineatului precedent, până la data de 01 iulie 2011, formularul 112, formularul 112 se poate depune la organul fiscal competent sau la oficiile acreditate de Ministerul Finanţelor Publice, în format hârtie, semnat, ştampilat, conform legii, însoţit de declaraţia în format electronic, pe suport electronic.



Documentele care se vor depune în continuare la sediul CAS Mureş sunt următoarele:



- exemplarul 2 al certificatelor de concedii medicale, dar numai în condiţiile în care solicită restituirea sumelor reprezentând indemnizaţii plătite asiguraţilor, care depăşesc suma contribuţiilor datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

- Declaraţia privind obligaţiile ce le revin faţă de Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente, venituri din agricultură şi silvicultură, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, din dividende şi dobânzi, din drepturi de proprietate intelectuală sau alte venituri care se supun impozitului pe venit , în conformitate cu prevederile Ordinul nr. 617/2007, cu modificările şi completările ulterioare, „Declaraţie privind obligaţiile de constituire şi plata la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate datorate de alte persoane decât cele care desfăşoară activitate în baza unui contract individual de muncă”





daca ai de recuperat sume din urma,cum se procedeaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D.112 punct lucru camicami camicami Buna tuturor, societatea are punct de lucru stabil Cui propriu,pentru care am depus pana acum,separat , lunar D.100 numai cu impozitul pe salarii. Cum voi ... (vezi toată discuția)
Declaratii salarii camicami camicami Buna tuturor Spuneti-mi si mie ce stiti despre declaratiile care se depuneau pana acum la CAS,sanatate,somaj ? Incepand cu drepturile salariale ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica activsorf activsorf Declaratia 100 se depune obligatoriu cu semnatura electronica,sau se poate depune ca si pana acum ? (vezi toată discuția)