avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... respectare program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

respectare program de vizita minor

Buna ziua! Fratele meu a divortat de sotie, iar in urma divortului copilul minor a ramas in grija mamei, iar fratelui meu i s-a stabilit program de vizita. Fosta sotie nu a vrut sa respecte acest drept la vizita al fratelui meu si s-a ajuns la executorul judecatoresc. In acest moment fost sotie a parasit tara impreuna cu copilul , iar de aproximativ 2 luni fratele meu nu mai stie exact unde este si nici nu a mai vazut copilul...ce fel de actiune poate intenta in aceasta situatie? Plangere la politie....in instanta? Are vreo sansa sa rezolve aceasta situatie si sa fie obligata fosta sotie sa-i respecte dreptul la vizita daca ea nici nu mai este in tara:? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ioanina_dima , utilizator 17:28, 15 Februarie 2011
in ce tara banuiti ca ar fi? daca e asa, e foarte greu de rezolvat.
puteti rezolva numai pe latura penala, ca undeva in final fosta sotie va fi localizata.
angajati un avocat.
Banuim ca ar fi plecata in Italia....in ce sens pe latura penala? Am contactat un avocat care ne-a spus ca va face o plangere pentru nerespectarea programului de vizita ....dar nu a stiut sa ne explice ce demersuri trebuie sa facem pentru a fi localizata fosta sotie.........a spus ca este imposibil sa o oblige cineva, ea fiind in alta tara.. .sa se intoarca in romania pentru a se respecta acest program de vizita....va rog sa ma lamuriti. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de vizitare al copilului nadyn nadyn in februarie 2011 am incheiat divortul .Am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata mie, cu drept de vizitare al tatalui prima si ultima duminica din ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie minor provenit din concubinaj codreamaria codreamaria buna seara!va rog daca puteti sa ma ajutati.fratele meu este intro relatie care din pacate a ajuns la despartire dar din aceasta relatie a rezultat un copil la ... (vezi toată discuția)
Respectare program vizitare minor pietriceanua pietriceanua Buna ziua, mi s-a stabilit program de vizitare minor la domiciliul meu in Olanda. Trebuie sa duc copilul cu mine la domiciliul meu din Olanda de sarbatorile de ... (vezi toată discuția)