avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional

Buna ziua

Problema mea este foarte asemanatoare cu cea a lui andrei 2105 (www.avocatnet.ro/content/for... .

Iata situatia mea:
Am semnat un act aditional (dar nu am copie dupa el .. greseala mea), in care este stipulata perioada de 2 ani in care sunt obligata sa raman in firma, si o suma de 7000 de euro pe care trebuie sa o platesc in caz ca vreau sa plec inainte de termen. Termenii trecuti in actul aditional:
- perioada obligatorie de 2 ani
- suma de 7000 de euro in cazul in care vreau sa plec
- obiectul cursului de formare profesionala

Nu mai tin minte daca era trecuta data finalizarii cursului ..

Lucruri care cred eu ca trebuiau sa fie trecute dar nu sunt:
- ceva drepturi pentru mine (diploma la terminare, re-negocierea salariului)
- cine urma sa tina cursul (profesor .... )

Mi se promisese ca, cursul urma sa dureze 3 luni, dar el a inceput in octombrie si nu s-a terminat nici macar acum .. Asta datorita faptului ca profesorul de curs este patronul firmei, si a tinut ore de curs cand a avut el chef. Tot din acest motiv (faptul ca patronul = profesorul) banuiesc ca nu are cum sa dovedeasca costurile cursului (practic nu a dat nici un ban pt mine)
Cursul a fost tinut in medie 2 ore pe saptamana (deci nu cred ca se respecta situatia cu "minim 25% din programul zilnic de munca"), si am dovezi (martori) pentru asta. Totodata, el s-a tinut dupa program de multe ori. Nu am fost scos din serviciu, si am dovezi (martori) si pentru asta.

Sunt curioasa daca chiar sunt obligata sa raman cei 2 ani in firma, si cand incepe sa decurga aceasta perioada, avand in vedere faptul ca cursul nu este inca terminat.

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2008
gaya, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 22:23, 10 Iunie 2008
da, exact acelasi curs ..

si in act scrie ca acest curs se termina cu un examen .. care trebuie trecut ca sa se considere cursul valabil (dar chiar daca nu e trecut tot am aceleasi obligatii) ..

oricum, ideea e ca patronul nu a terminat cursul la acea data. nu a ajuns nici macar la jumatate, si nici nu a respectat acea "bucatica" din lege care spune ca , ca sa poata sa ma tina in firma cursul trebuie sa dureze minim 25% din programul zilnic de munca

PS: poate sunt eu prea fixata pe ideea asta si nu vad si restul .. am venit aici pentru indrumare, asa ca va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2008
gay@, utilizator
Nu sunt nici avocat, nici economist dar pot formula o idee care poate fi adevarata sau falsa. Faptul ca patronul face o activitate de scolarizare si se remunereaza pentru ea ar trebui sa existe o dovada, o chitanta etc. care sa ateste ca este platit in mod special acest lucru, nu? Daca am dreptate in ceea ce zic atunci acest lucru nu trebuie inregistrat in registrul intern al firmei?
Nu trebuie explicit o dovada a faptului ca se remunereaza pentru activitatea de trainer pe care o desfasoara?
Poate "fabrica" pe moment in cazul unui proces o dovada ca se remunereaza de anul trecut pentru aceasta activitate a lui?
Da poate,pentru ca la noi orice este posibil.Important este de retinut faptul ca intotdeauna angajatorul va incerca
sa-i "munceasca" pe angajati la capacitate maxima,costuri minime.Din punctul unora de vedere, acestia considera ca aceste cursuri de "perfectionare' pot tinea la nesfarsit,dar ei intre timp folosesc munca angajatului in beneficiul propriu,fara sa mai tina cont si de angajatul in cauza.In general nu exista respect intre angajator si angajat.
Legal anul fiscal e incheiat de la sfarsitul lunii aprilie. Aceasta dovada a remuneratiei nu trebuie declarata la fisc explicit ca venit al activitatii de trainer? Sau la fisc nu-i intereseaza decat venitul ca suma? Daca e trecuta doar in registrul intern atunci cred ca e clar ca o poate fabrica.
andrei2105 a scris:

Legal anul fiscal e incheiat de la sfarsitul lunii aprilie.


Anul fiscal se incheie la 31.12 - dar anul fiscal nu este unul si acelasi cu anul calendaristic . Referitor la fisele fiscale acestea se depun de catre societati, pana pe data de 28 02 a anului urmator.

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata si act aditional pt cursuri 040579 040579 Buna ziua. Am fost angajata recent pe contract determinat de 1an la o firma. La cateva luni de la angajare am fost trimisa la niste cursuri de perfectionare ... (vezi toată discuția)
Clauza profesionala vladislav05 vladislav05 Buna ziua, Sunt angajat la o companie cu capital german. Problema este ca pentru a-mi putea desfasura activitatea am fost trimis la compania mama, unde am ... (vezi toată discuția)
Act aditional training haicunoi haicunoi Buna ziua, Am semnat un act aditional pentru un curs format din mai multe module. Eu am dat un modul in decembrie, dar l-am promovat mai tarziu, in iunie. In ... (vezi toată discuția)