Initial reclamantul-parat a solicitat sa i se atribuie 60% din totalul masei partajabile, apoi dupa ce paratul-reclamant a solicitat si el la randul lui 65% din totalul masei partajabile si reclamantul-parat a solicitat mai mult, adica 70%, prin cerere reconventionala.
Reclamantul-parat a platit taxa judiciara de timbru de 3% din diferenta de la 50% la 70%.
In cazul cel mai defavorabil reclamantul-parat va ramane cu 50% (adica jumatate) sau cu diferenta de 100% - 65% (solicitata de paratul-reclamant) ?
Adica, se tine cont de cat a cerut fiecare in cererea reconventionala formulata prima data sau cat au cerut ultima data ?
Sau se pleaca de la 0% sau de la 50% pana la cat a cerut fiecare, evident nedepasind 100% (cat au cele 2 parti)?
Inteleg ca ambele parti si-au majorat cota de contributie fata de cea solicitata initial.
Astfel:
- instanta are in vedere ultima precizare facuta de parti in acest sens,
-cota de contributie a fiecaruia va fi stabilita in urma probatoriilor administrate si
variantele sunt:
1.-fie instanta va retine pentru una dintre parti o cota majorata de contributie, iar pentru cealalta diferenta pana la 100%, deci o cota mai mica
2.-fie instanta va retine pentru ambele parti o cota egala, deci de 50%-50%.
Taxa timbru partaj
diana22
va rog frumos lamuriti-ma si pe mine: cine cat plateste? se introduce o cerere de partaj bunuri comune, reclamantul sustine ca are contributie 70%, iar parata ... (vezi toată discuția)
Partaj
ANDRONESCU
1.La partajarea bunurilor am cerut o cota de 60%. Am platit o taxa pentru diferenta de 10%. In conditiile in care nu voi primi aceasta cota, din bunurile ... (vezi toată discuția)