Buna ziua! Am si eu o nelamurire, va rog sa ma ajutati! Se poate ataca in instanta un act de vanzare cumparare intre parinti si copii?
Socrii mei ne fac act de vanzare cumparare pe numele nostru. Il despagubim pe fratele geaman al sotului meu. Problema este ca soacra mea mai are un copil dintr-o alta relatie. Nu a fost adoptat de socrul meu. Mentionez ca in actele apartamentului sunt trecuti si soacra si socrul meu.
Daca facem act de vanzare cumparare putem avea probleme vreodata?
.
Va multumesc!
Daca socrii-propietarii imobilului-va fac act de vanzare cumparare,nu va fi nevoie nici macar de a despagubi pe fratele sotului.In speta,copilul soacrei din alta relatie nu poate avea pretentii,in cazul acestei vanzari.Nu vor exista probleme in cazul existentei acestui contract de vanzare cumparare.
contractul de vanzare-cumparare e o varianta buna, dar va sfatuiesc in felul urmator : sa fie trecut in contract un pret rezonabil, iar pretul sa fie platit in fata notarului. Daca luati si doi martori cu dumneavoastra e foarte bine ! Va spun asta pentru ca vanzarea intre parinti si copii se prezuma donatie deghizata, dar prezumtia poate fi rasturnata prin probe precum plata facuta in fata notarului, martori care atesta si ei ca au vazut plata facuta, etc. Are importanta acea "donatie deghizata" intrucat la decesul parintilor, copii lor pot cere raportul donatiilor, adica aducerea la masa succesorala a acestor donatii si reimpartirea lor catre toti mostenitorii.