Socrii mei detin un teren, din care au fost de acord sa-i dea sotului meu o parte in suprafata de aprox 1000 mp, teren pt care am vrea sa facem si acte. Sotul meu mai are inca doi frati, care sunt de acord cu decizia parintilor lor.
Intrebarea mea este: unde ar trebui sa mergem si ce fel de acte ar trebui sa facem intre noi pentru aceasta suprafata de teren, astfel incat dreptul nostru de proprietate sa nu poata fi contestat in viitor? Trebuie neaparat sa facem contract de vanzare-cumparare sau exista si vreo alta modalitate de a intra in mod legal in posesia terenului?
Mentionez ca cei doi frati ai sotului meu sunt de acord sa mearga sa declare ca nu au nici un fel de pretentie sau obiectie in aceasta problema.
Va multumesc.
daca nu se plateste pretul cu adevarat, contratul de vanzare cumparare nu are nicio valoare, el valoreaza contract de donatie.
Un asemenea conntract de vanzare-cumparare poate fi contestat oricand.
cine a mai pomenit vanzare cumparare intre parinti si copii, este o donatie deghizata toata ziua, nu are nicio valoare , dati banii degeaba la stat (impozit pe transferul de proprietate)
praporgescu, nu-i adevarat, exista contract de vanzare cumparare intre parinti si copii. daca nu profesati in domeniul juridic este bine sa nu va expuneti punctul de vedere cu atata siguranta.
exista contracte si contracte dupa cum exista relatii mai stranse sau mai reci intre parinti si copii.
desigur, ca acest contract poate fi atacat ca oricare alt contract. aici insa, pe langa lipsa pretului daca pornim de la prezumtia ca pretul nu a fost platit sau nu a fost real, cu adevarat sunt 2 motive de rezolutiune...la care se mai adauga faptul ca, fratii fiind viitori mostenitori rezervatari, cand vor capata aceasta calitate pot ataca destul de usor actul translativ de proprietate.
in aceste conditii este bine ca la semnarea contractului, sa fie trecut in acte un pret rezonabil si sa existe 2 martori care sa vina si ei la notariat si sa ateste ca pretul a fost platit catre vanzatori.