avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La succesiune trebuie sa participe toti membrii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La succesiune trebuie sa participe toti membrii familiai de gradul intai?

Buna ziua!In urma cu 8 ani sotul meu a murit iar eu am ramas in casa cu cei 4 copii pe care ii am.Eu as dorii sa vand casa acum, copii sunt majori ,2 dintre ei sunt plecati din tara, iar eu ,dupa parerea mea nu stiu daca pot vinde casa fara acordul lor.Mentionez ca pana acum nu am mai facut nici o succesiune si nu stiu ce am de facut. In speranta unui raspuns va multumesc si va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 09:03, 17 Februarie 2011
Cel mai simplu este, din punct de vedere procedural, ca descendentii dvs. (copiii) sa dea declaratie de renuntare la succesiune. In aceasta situatie deveniti singurul mostenitor si, dupa dezbaterea succesiunii la notar, puteti vinde fara prezenta sau acordul lor.
In cazul in care copiii nu sunt de acord nici sa faca declaratie de renuntare, nici sa va dea imputernicire si nici sa se prezinte la notar, va puteti adresa judecatoriei de la ultimul domiciliu al defunctului cu o actiune in dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vindem casa, dar fratii sunt plecati in strainatate Zoli13 Zoli13 Buna ziua.Eu impreuna cu fratii mei dorim sa vindem casa parinteasca, dar cei doi frati ai mei sunt in strainatate.Cum se procedeaza daca ei sunt plecati? Imi ... (vezi toată discuția)
Contract imobil calin13 calin13 Buna ziua., Am o nelamurire si am intrat aici in speranta ca pot gasi un raspuns util. Bunica mea ,vaduva, detine un apartament pe care doreste sa mi-l ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire din partea copiilor aflati in strainatate mugurelu mugurelu Ion moare. La mostenire vin sotia si 3 copii dintr-o casatorie anterioara a acestuia. Un copil se afla in tara, doi in strainatate. Copii sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)