avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesiune contract credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesiune contract credit

buna seara!

am contractat un credit la o banca comerciala si intrucat, in urma unor probleme financiare, am ajuns la o intarziere de peste 90 de zile, mai exact 92, banca a cesionat contractul meu de credit catre o alta societate de recuperare debite.
intre timp, in urma platilor efectuate, creditul meu este la zi.
in aceste conditii firma de recuperare mai poate incepe executarea silita impotriva mea? sau trebuie sa astepte pana cand eventual depasesc 90 zile intraziere?

am primit o notificare de la ei prin care mi se pun in vedere 3 variante:
1. sa achit integral creditul acum
2. creditul sa fie impartit in 12 rate egale, deci sa-l lichidez intr-un an de zile
3. sa platesc 500 euro pe luna timp de 11 luni, iar diferenta in a 12 a luna.

din moment ce acum eu sunt la zi cu platile, obligatia mea nu este cea asumata in contractul meu cu banca? adica sa platesc ratele conform scadentarului?
societatea de recuperare se poate lega de faptul ca am avut o intraziere mai mare de 90 de zile, chiar daca intre timp am ajuns la zi?

va multumesc!

astept eventuale sfaturi in legatura cu modul in care as putea sa ma apar impotriva unei executari silite abuzive.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:30, 15 Februarie 2011
stimate domn,
fata de cele relatate, lucrurile se prezinta asa:
1 cititi cu atentie conditiiile in care se poate rezilia contractul
2dc s-au respectat conditiile contractuale,nu are nici o relevanta faptul ca in prezent a-ti achitat ratele restante.Trebuie sa intelegeti ca in prezent,legal,creditorul Dvs este respectiva societate.Ea poate decide, perfect legal in ce mod agreeaza stingerea debitului.
in caz de executare silita,veti suporta si toate spezele efectuate(care nu sunt de neglijat)
dar eu in acest moment nu am debite restante.
in baza carui titlu executoriu poate creditorul sa inceapa executarea silita?
din ce scrieti dvs , creditul a fost declarat scadent anticipat, in momentul asta nu mai aveti un contract in baza caruia sa platiti in rate, ci o intreaga datorie, partea de credit neachitata de platit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta la o societate de recuperari creante CVOVIDIU CVOVIDIU Am o întrebare: dacă am avut un credit la .... pe care nu am reusit sa îl plătesc la timp, a fost cedat unei firme de recuperare crean?e E....., am mai ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit FLORY1962 FLORY1962 In anul 2006 am luat un credit sub forma de card cu descoperire ce sold pentru nevoi personale. Ratele au fost platite in fiecare luna pina in noiembrie 2008 ... (vezi toată discuția)