avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca

Buna ziua,
As dori sa aflu daca se poate raspunsul la urmatoarea problema :
Am carnet de conducere de mult timp si conduc mai multe masini.Una este proprietate personala, iar celelate sunt in firma sotului meu. La sfirsitul anului trecut am avut un accident usor cu una din masinile firmei(prima in 20 de ani ), incheiata in mod amiabil.
Acum insa trebuie sa reinnoiesc RCA-ul pe masina personala si as vrea sa stiu daca este necesar sa mentionez accidentul cu masina de pe firma.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Zurich Broker , Consultant asigurari 09:42, 16 Februarie 2011
va intreaba daca ati avut daune la masina pentru care reinoiti rca si nu la alta masina.
plus de asta la masinile pe persoana juridica nu e o problema deoarece sunt mai multi soferi.
NU
Sistemul bonus/malus se aplica pe autoturism...nu pentru conducatorul auto...deci veti primi reducere pt RCA-ul la masina personala daca nu ati provocat daune
Cand incheiati o asigurare auto nu trebuie sa declarati accidentele pe care le-ati avut in timp ce conduceati alte masini, asa ca puteti incheia linistita RCA-ul pentru masina personala fara sa declarati nimic despre cea de firma. Accidentul pe care l-ati avut in acea masina va fi oricum declarat de reprezentatul firmei, in momentul in care innoieste polita RCA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui se aplica bonus-malus: masinii sau soferului?? tibi12 tibi12 Cui se aplica sistemul bonus-malus? Daca masina e implicata intr-un accident ii scade clasa din sistemul bonus-malus, plateste mai mult, sau daca soferul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate ... radu 72 radu 72 buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate personala unui individ cu contract de vanzare cumparare incheiat la un birou de copiat ... (vezi toată discuția)
Accident auto ușor declarat mai târziu de 24 de ore. este posibil să fiu sancționat din acest motiv? skid skid Buna ziua, acum cateva zile s-a produs un accident auto cu mici zgarieturi (tamponare din spate), intrebarea mea este urmatoare: pagubitul nu a avut timp sa ... (vezi toată discuția)