avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Va rog sa ma ajutati cu un raspuns
Discuție deschisă în Executare silită

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns

Am o hotarare judecatoreasca din februarie 2008 prin care mi s-a atribuit imobilul cu obligatia de a plati sulta .Creditorul face cerere de executare silita in 2009 dar renunta la ea in termenul de 15 zile.Nu stiu daca executorul a intocmit proces verbal.Am primit acum o somatie de plata ''In baza sentintei.....precum si a procesului verbal de stabilire debit si cheltuieli intocmit in dosarul executional abc/2009 va somam''.Pana acum nu am mai primit nici o somatie.Nu stiu daca s-a adresat creditorul din nou executorului.Nu trebuia sa faca un nou dosar executional? Cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: tatiana28 , utilizator 23:37, 15 Martie 2011
in cazul in care a solicitat suspendarea executarii(cum deduc), nu mai este nevoie de a deschide un alt dosar, ci pur si simplu sa solicite continuarea executarii.inteleg ca dvs nu a-ti achitat sulta nici pana in prezent,corect?
Nu am solicitat suspendarea,am convins creditorul sa renunte.Nu am achitat pana acum sulta.
distinsa doamna,
dvs nu aveati cum sa dispuneti suspendarea,dat fiind faptul ca acest lucru(fiind debitorul obligatiei) o puteati face numai prin instanta.
inteleg ca ati convins cumva creditorul sa suspende el caqzul,asumandu-va cred obligatia dea plati la un anumit timp.
din pacate,acum sunteti clar in rizico-pericolul ca pe langa sulta sa platiti si absolut toate cheltuielile ocazionate cu executarea.
ar trebui sa va achitati sulta cat mai rapid.
in opinia mea(si din practica), se va ajunge oricum acolo,dat fiind ca aveti bunuri imobile ce pot fi executate rapid.
Nici nu am sustinut ca as fi dispus eu suspendarea, dumneavoastra ati dedus ...,eu am scris inainte de ultimul dumneavoastra mesaj ca am convins creditorul sa renunte la executare.
subscriu la raspunsurile de mai sus , doar sa fac o mica complrtare, "intelegerile facute verbal intre parti sunt greu de dovedit." O alta cale ar fi aceea sa constatati daca de la primul act de executare au trecut 6 luni. Puteti cere desfintarea executarii silite pe motivul "perimarii'. Dar aceasta va ajuta pentru o perioada scurta de timp pentru ca obligatia din titlul executoriu cosista in mod constant si tot trebuie sa o platiti. Mai mult creditorul D-voastra va poate solicita si atualizarea sumei cu coieficientul de inflatie pe timpul trecut pana la lichidarea completa a sumei datorate cat si a altor cheltuieli de executare... Sunt multe explicatii de dat ...

Alte discuții în legătură

Perimare lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Eos ksi eugenio0711 eugenio0711 Buna seara Acum cateva zile sotia a primit un plic de la EOS pe adresa noua la care s-a mutat dupa casatorie unde are si numele si prenumele schimbate ... (vezi toată discuția)
Dosar perimat?cum dovedesc? tatiana28 tatiana28 Buna ziua.Va rog din nou ajutorul,orice parere imi este de folos.Pe scurt in 2009 am primit o somatie de executare pentru o sulta in urma unui partaj in care ... (vezi toată discuția)