avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sentinta definitiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sentinta definitiva

buna ziua
daca o sentinta penala nu sa pronuntat asupra unor fapte retinute in sarcina inculpatului prin actul de sesizare si si cu privire la probe inportante cauzei incadrandu-se in articolul 385 indice 9 punctul 10 al c,proc pen ce a ce mi-ar fi permis dreptul la recurs care mi-a fost luatt intrucat judecatorul a dat o sentinta []definitiva art. 278 indice 1 alin 10 c.proc.pen.modificat prin art.XVIII pct.39 din L.202/2010
in acest caz ce cale de atac i-mi permite legea actuala ????

va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 21:33, 15 Februarie 2011
În cazul plângerilor împotriva soluţiei de netrimitere în judecată (art. 278 ind. 1) nu se poate vorbi despre "fapte reţinute în sarcina inculpatului prin actul de sesizare", deoarece nu există nici inculpat, nici act de sesizare.

Sentinţa definitivă se poate ataca, eventual, cu contestaţie în anulare sau revizuire, dar şansele de reuşită sunt infime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta penala definitiva la instanta de fond fara drept de recurs caramele caramele Este legal..ca posibil vad ca este!!!..ca o instanta de fond(respectiv judecatorie) sa pronunte o sentinta penala definitiva, fara dreptul unei cai de atac, ... (vezi toată discuția)
Recurs plangere impotriva rezolutiei - admisibilitate colonelu81 colonelu81 Plingere penala . Procuror da NUP , procuror ierarhic superior confirma solutia , se face plangere impotriva solutiei la instanta . Instanta respinge plangerea ... (vezi toată discuția)
Mai exista recurs? liviuu liviuu Mai exista recurs de 10 zile impotriva unei sentinte judecatoresti de NUP? Am auzit diferite pareri printre care si una conform careia dupa legea 202 din 2010 ... (vezi toată discuția)