avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate beneficia de somaj daca se desfiinteaza postul?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate beneficia de somaj daca se desfiinteaza postul?

o prietena lucreaza ca ingrijitoare la spital si a auzit ca cu 1 martie se desfiinteaza posturile de ingrijitoare si vin firme de curatenie si i s-a spus ca nu i se da somaj deoarece posturile se desfiinteaza e adevarat si ce ar putea sa faca e singura intretinatoare a familiei si sta cu chirie dar nu are cum s-o dovedeasca cu acte ca nu a dat divort va multumesc
Cel mai recent răspuns: dana73_76 , utilizator 18:39, 18 Februarie 2011
daca se desfiinteaza postul inseamna ca este concediata din motive neimputabile. Are dreptul la somaj.
in cazul in care sunt intrunite urmatoarele conditii:
-a lucrat neintrerupt minim un an de zile pana la data disponibilizarii/concedierii
-concedierea/disponibilizarea nu se datoreaza culpei angajatei si nici la cerere
are dreptul la sonaj legal.
ca idee:
este posibil chiar la plata unor salarii compensatorii,in fc de ce anume prevede CM si ce s-a negociat la nivel de ramura pe tara in respectivul domeniu.
1. Daca se desfiinteaza postul pe care il ocupa va fi concediata cu art.65 (1) din Codul muncii si va beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni are 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Cine i-a spus altfel nu cunoaste legea.
3. Poate o angajeaza cei de la firma de curatenie.
va multumesc foarte mult de raspunsuri ea a fost la birouri si i-au spus ca nu beneficiaza de somaj are vechime in sectie de 8 ani unde ar trebuii sa mearga ca sa nu piarda somajul?
1. Daca va fi concediata cu 1 martie va trebui sa primeasca de la angajator decizia de concediere, carnetul de munca (sau adeverinta de vechime) si adeverinta tip pentru somaj (anexa 14).
2. Cu aceste documente se prezinta la Agentia de Somaj.

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului, este posibila disponibilizarea mea? Angy_Sory Angy_Sory BUNA ZIUA, VA ROG SA MA AJUTATI! SUNT IN CONCEDIU PENTRU CRESTEREA COPILULUI DE PANA LA 2 ANI, SUNT ZVONURI CA LA SOCIETATEA LA CARE LUCREZ SE VOR FACE ... (vezi toată discuția)
Somaj urtimudo urtimudo Buna ziua, Daca sint somer si ma angajez iar dupa 2 luni sint disponibilizat , primesc in continuare ajutor de somaj ? (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil daca firma se va desfiinta aleahim88is aleahim88is Buna ziua. Am lucrat la o firma timp de aproape 3 ani urmand ca in cateva zile sa intru in concediu de crestere a copilului pentru 2 ani insa am aflat ca peste ... (vezi toată discuția)