avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere copil daca firma se va desfiinta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere copil daca firma se va desfiinta

Buna ziua. Am lucrat la o firma timp de aproape 3 ani urmand ca in cateva zile sa intru in concediu de crestere a copilului pentru 2 ani insa am aflat ca peste cateva luni exista posibilitatea ca firma sa se desfiinteze. Intrebarile mele ar fi:
-voi beneficia de acea indemnizatie 2 ani chiar daca firma se desfiinteaza?
-stiam ca cei 2 ani de concediu se considera vechime in munca (sper sa nu gresesc). Va merge vechimea chiar daca firma nu va mai fi?
- firma era obligata sa ma primeasca 6 luni inapoi la revenirea din concediu de crestere copil. Daca firma se desfiinteaza pot beneficia in acele 6 luni de somaj?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: aleahim88is , utilizator 16:02, 4 Februarie 2015
1. Chiar daca se desfiinteaza forma dvs. veti primi indemnizatie pentru CCC pana va implini copilul 2 ani.

2. Perioada de CCC este vechime in munca si in specialitate chiar daca se desfiinteaza firma de unde ati intrat in CCC.

3. - Daca firma se desfiinteaza veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) sau cu art.56(1), lit.a) din Codul muncii (dizolvarea angajatorului), chiar daca sunteti in CCC.
- Imediat dupa aceasta va inregistrati la Agentia de Somaj (chiar daca sunteti in CCC) pentru ca dupa incetarea CCC sa puteti sa benficiati de indemnizatie de somaj.

- Termenul de inregistrare la Agentia de Somaj este de 12 luni de la data concedierii dvs. dar sa o faceti in cel mai scurt timp pentru a putea solicita de la fostul angajator actele necesare pentru somaj:
a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare, in original si copie;
c. Adeverinta medicala (de la medical de familie) din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;
e. Carnetul de munca, in original si copie (daca aveti);
f. Adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011 pana in prezent, eliberata de angajator;
g. Adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj, eliberata de angajator;
h. Decizia de incetare a contractului individual de munca (original si copie).
i. O copie dupa decizia AJPIS ca beneficiati de indemnizatie pentru CCC.
Va multumesc pentru raspuns. Imi este de mare folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate dupa concediu crestere copil cristinagradinaru cristinagradinaru Buna ziua, Va rog sa ma indrumati si pe mine cum sa rezolv urmatoarele situatii: In data de 08.02.2014 am nascut; pe data de 08.01.2015 trebuia sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Incetare cim, indemnizatie somaj pentru obtinere concediu de maternitate si ccc ancaolari ancaolari CIM expira pe data de 21 noiembrie 2015, iar nasterea este programata in luna decembrie 2015 - drept urmare am inteles ca pentru a inregistra venit in luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj iuliananicoleta iuliananicoleta buna ziua.pot beneficia de indemnizatie de somaj daca firma unde lucrez isi desfiinteaza postul? eu am contract pe perioada determinata de 6 luni..dar ... (vezi toată discuția)