avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de Proprietari

Buna seara! Am si eu o problema: Stau la ultimul etaj si din cauza terasei se infiltreaza apa in casa.Domnul administrator o sa faca sedinta cu locatarii sa contractam o firma pentru refacerea terasei.Intrebarea mea ar fii, daca nu toti vecinii o sa fie de acord sa plateasca pentru reparatii? Reparatia se face sau nu? Si pot deschide o actiune impotriva asociatiei de locatari pentru daune materiale si sa ii oblig intr-un fel sa repare terasa? Va multumesc anticipat!
trebuie sa obtineti votul majoritatii membrilor asociatiei de locatari.
in cazul in care nu este de acord asociatia,puteti sa le faceti pe cheltuiala dvs dc este o urgenta si sa va recuperati o parte din bani de la asociatie
Nu am niciun ban de recuperat,doar ca de cand am sesizat problema si pana in momentul prezent a trecut mult timp si nu s-a luat nici o masura iar situatia s-a inrautatit deasupra capului meu,iar vecinii mei spun ca ei nu sunt de acord sa plateasca pentru reparatia terasei pe motivul ca ei nu stau la ultimul etaj si nu au nici o treaba s.a.m.d.... cu toate ca nu este asa. La asta ma refeream, ma gandesc ca actiunea in instanta este ultimul pas pentru a se lua vreo masura si de aceea as dori sa stiu ce as putea sa fac in situatia asta si ce se poate rezolva! Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
magnifiq, utilizator
Asociatia de proprietari stie ca este lege care prevede obligativitatea contributiei tuturor cetatenilor de pe scara respectiva in cazul unor asemenea defectiuni. Puteti da in judecata pe vecinii care nu doresc sa plateasca si instanta va chema in solidar asociatia care in urma verdictului va obliga asociatia sa recupereze suma respactiva de la cei rau platnici in rate lunare concomitent cu intretinerea.
Dumneavoastră trebuie să solicitați, în scris, Comitetului executiv să își îndeplinească atribuțiile conf. legii 230/2007 - ”reglementează folosirea, întreţinerea, repararea, înlocuirea şi modificarea părţilor proprietăţii comune”. Nu uitați să menționați că, în cazul în care răspunsul va fi negativ, veți efectua reparația din fonduri proprii urmând a vă adresa instanței de judecată pentru recuperarea sumei cheltuite, caz în care asociația va trebui să suporte și cheltuielile de judecată.

Comitetul este obligat să vă răspundă în termen de 10 zile. Nu poate susține că proprietarii nu sunt de acord pentru că nu proprietarii hotărăsc și răspund în fața legii ci Comitetul executiv și Președintele.

Trebuie să dovediți că înlocuirea hidroizolației este necesară, urcați pe bloc și faceți niște poze, aduceți și 1-2 martori cu dvs care să confirme cele susținute de dvs. Succes!
magnifiq a scris:

Domnul administrator o sa faca sedinta cu locatarii sa contractam o firma pentru refacerea terasei.Intrebarea mea ar fii, daca nu toti vecinii o sa fie de acord sa plateasca pentru reparatii? Reparatia se face sau nu? Si pot deschide o actiune impotriva asociatiei de locatari pentru daune materiale si sa ii oblig intr-un fel sa repare terasa?

Adresati-va presedintelui asociatie in scris. Acesta va discuta problema terasei in sedinta lunara de comitet. Acolo se va stabili ca administratorul sa contacteze mai multe firme de profil. La urmatoarea sedinta de comitet administratorul trebuie sa prezente cateva oferte, devize estimative ale firmelor contactate si care au facut masuratori si evaluari ale terasei.
Comitetul executiv alege, decide cu ce firma si in ce conditii va incheia contract.
Sumele prevazute in acest contract se repatizeaza de catre presedinte pe listele de plata conform cotei indivize.
In urmatoarele luni se incaseaza banii sau o parte din bani de la proprietari si la vara cand este cald se poate efectua lucrarea.

Dupa cum vedeti nu trebuie consultati toti proprietarii si nici nu trebuie sa li se ceara acordul.
Asa cum bine sublinia cineva mai sus, intretinerea si reparatia partilor comune ale blocului se fac prin grija conducerii asociatiei, se fac pentru ca legea obliga la aceasta si nu lasa la a alegerea fiecaruia, daca vrea sau nu vrea.

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)
Judecata acoperis bloc DraglaGabriel DraglaGabriel Buna Ziua, Am o problema cu vecinul de la ultimul etaj, domnul s-a trezit de o luna sa reparam acoperisul, cei de pe casa scarii au hotarat ca prima oara se ... (vezi toată discuția)