avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere perioada de contributie la sanatatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere perioada de contributie la sanatatate

Speta: Functionar public angajat in cadrul MADR anunta institutia angajatoare ca este insarcinata aducand si scrisoare medicala de la medic. In urma disponibilizarilor efectuate in lunile august-spetembrie nu se tine cont de acea informare si este concediata (restructurare de personal) in mod ilegal. Intra in somaj cu intarziere mai mare de 60 zile (pe diferite motive nu i s-a acceptat dosarul pentru a nu putea beneficia de CIC), in mod normal are dreptul la concediu pre si post natal insa are nevoie de o adeverinta de asigurat. Aici, au gasit urmatoarea problema: studii la doctorat pana in 2006; s-a angajat in septembrie 2007 la MADR iar un an de zile a stat pe tusa (nu a lucrat si nu a platit asigurari). Cei de la CAS impun plata a 6 luni (atat au gasit ca nu s-a cotizat) probabil cu penalitati. Ce cai de atac avem impotriva acestui stat nemernic?

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal Stancu Raluca Stancu Raluca Buna seara, Sunt insarcinata in 7 luni si am cateva intrebari referitoare la concediul prenatal si indemnizatia pentru copil acordata de stat. Din legislatia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am și eu o problema. am absolvit liceul in iunie ... AndreeaComanac ! AndreeaComanac ! Buna ziua. Am și eu o problema. Am absolvit liceul in Iunie 2022, am rămas însărcinată apoi am plecat la munca in Austria. Am lucrat 6 luni acolo, apoi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului house_ginger house_ginger buna seara ! sunt incadrata ca titular la o scoala de stat , salar net lunar realizat , media, 1700 ron. insarcinata in 4 luni, deci in mai la sfarsit ar ... (vezi toată discuția)