avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... eventual divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

eventual divort

Sunt pe punctul de a divorta si ma confrunt cu o problema (in ceea ce priveste partajul), care am inteles ca ar fi destul de mare. Am participat impreuna cu sotul meu la renovarea casei in care locuim cu o suma substantiala. Problema este ca aceasta casa nu apartine nici unuia dintre noi (apartine rudelor lui). Va rog sa-mi spune-ti daca exista posibilitatea legala de a-mi recupera suma cheltuita cu aceasta casa. Precizez ca detin acte si am martori pentru a demonstra veridicitatea acestui lucru. Va multumesc anticipat. [addsig]
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 13 August 2004
Iti poti recupera banii prin intermediul unei actiuni intemeiata pe gestiunea intereselor altei persoane dar suma de bani care ti se cuvine este limitata la cheltuielile necesare si utile pe care le-ai facut pt. casa;termenul in care poti proceda in acest sens este de 3 ani de la terminarea renovarii/reparatiei[sper ca mai esti in termen].[addsig]
As dori sa cunosc mai multe amanunte (mai bine zis niste explicatii) despre ce inseamna actiune intemeiata pe gestiunea intereselor unei alte persoane si suma limitata la cheltuielile utile si necesare pe care le-am facut in casa. Multumesc foarte mult pentru raspuns.
...se poate merge si pe imbogatirea fara justa cauza...
Sub ce forma ai locuit in respectiva casa? [addsig]
Se presupune ca doi soti sa locuiasca in aceeasi casa nu-i asa? Dupa cum am spus si mai sus, nici unul dintre noi nu este proprietar, Doar sotul are pe buletin domiciliul cu adresa acestei case. Oricum, trebuie sa precizez ca, desi am locuit acolo timp de 5 ani de zile si am insistat de mai multe ori sa mi se faciliteze macar o mutatie pe buletinul de identitate, am intampinat mereu rezerve din partea sotului. Sper ca acest lucru sa nu-mi cauzeze prea mult.

Alte discuții în legătură

Sulta - partaj / divort anonim anonim daca in hotararea de la dosarul de fond unul dintre soti avea de plata celuilalt o sulta de 50mil si ceva cheltuieli de judecata , la apel s-a intors celalalt ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune Luminitafelicia Luminitafelicia In anul 2001 a decedat socrul meu.A ramas o casa si un teren ca mostenire impartita intre sotul meu,fratele lui si soacra mea.Soacra mea are doar 25%,restul ... (vezi toată discuția)