avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

In anul 2001 a decedat socrul meu.A ramas o casa si un teren ca mostenire impartita intre sotul meu,fratele lui si soacra mea.Soacra mea are doar 25%,restul impartit in mod egal celor doi frati.Noi am locuit in chirie din anul 1996 cind ne-am casatorit pina in 2008,deoarece socrii mei au refuzat sa ne ajute respectiv sa ne dea o camera in casa de 200m pe care o aveau,nu le-a placut de mine;spuneau ca sint prea in virsta pt.fiul lor,desi diferenta este de cinci ani,nu mai mult.Ne-am casatorit fara nunta,ceremonie sau fast,desi ne puteau ajuta.Tatal meu nu avea cu ce sa ne ajute,mama a murit mai demult.Soacra si cumnatul meu au folosit atit casa cit si terenul sotului meu in toti acesti ani,fara sa le cerem nimic.La un moment dat au spus ca au nevoie de bani si cumnatul vrea sa vinda o parte din gradina.A vindut si el si sotul meu,asa am reusit dupa atitia ani de umblat cu hainele-n spate din chirie in chirie sa ne luam o casuta.Intre timp cumnatul a renovat casa fara sa-l intrebe pe sotul meu daca e de acord,spunea ca e casa lui.Mai are un apartament cu trei camere primit de la o ruda dat in chirie,nu este casatorit la 45ani,nu are copii.Eu am 42 de ani,sotul meu 37,si m-am gindit ca nu este corect ca el si maica-sa sa foloseasca in continuare si partea sotului meu din casa si cum la telefoane nu-mi raspunde i-am trimis doua mesaje in care l-am rugat sa ne lase in pace pt.ca il tot suna pe sotul meu si-l intreaba cind pot veni in vizita sa vada pe ce am cheltuit averea lui taica-so iar eu nu sint de acord,nu vreau nici sa-i primesc la noi acasa si nici sa-i mai vad vreodata,i-am scris sa se bucure ca mai locuiesc inca acolo,ca nu am dat partea sotului meu in chirie si ca ne vom vedea doar atunci cind vindem casa ca sa o impartim.Acest lucru l-a infuriat foarte tare si l-a sunat pe sotul meu spunindu-i ca ma da in judecata,spunea ca vreau sa moara soacra.Eu nu am spus asa ceva in viata mea despre nimeni,nu doresc rau nimanui,pling si pt.un animal care-i ranit dar pt.un om?Nici nu m-am gindit la asa ceva.Eu doresc sa se bucure si sotul meu de mostenire nu doar cumnatul si soacra.Cind daca nu acum,cind vom avea 60de ani.Casa lor valoreaza suficient cit sa-si cumpere altceva in alta parte.Sotul meu mi-a interzis sa-l mai sun pe cumnat ori sa-i mai trimit vreun mesaj.Ceea ce nu-mi convine deloc.Adica ma poate ameninta si eu sa nu ma apar,sa nu fac nimic,sa nu-mi spun pc.de vedere?Adica familia lui conteaza mai mult decit mine,sotia lui,desi nu ne-au ajutat cu absolut nimic?Ce ma sfatuiti sa fac?Astept sa ma dea in judecata?Sotul sa ceara iesirea din indiviziune?
Cel mai recent răspuns: MIHAIELA-GABRIELA SERBAN , Contabil 20:40, 9 August 2010
Puteti face dumneavoastra primul pas.
Sa va adresati unui mediator autorizat . Costa mai putin decat in instanta, termenul este foarte scurt si veti gasi solutiile impreuna cu cumnatul si soacra dvs. amiabil. Nu va afisati public, este confidential....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de inprumut DriverLaci DriverLaci Va rog sa ma ajutati!Tineri casatoriti am trait cu socri si ca o familie strinsa si nici nu ne-am gindit ca dupa decesul socrilor pe un frate asa poate schimba ... (vezi toată discuția)
Probleme cu soacra vidiva vidiva Buna ziua. Am o casnicie de25 ani,2 copii, unul minor,mai multe proprietati dobandite prin munca mea si a sotului meu.Ce e drept parintii mei ne-au mai ajutat ... (vezi toată discuția)
Teroare in casa socrului ContSters335391 ContSters335391 Buna ziua, Eu , sotul meu si copilul nostru traim in aceiasi casa cu socrii nostri de 12 ani. Socrul meu nu m-a suportat niciodata drept urmare au fost ... (vezi toată discuția)