avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de inprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de inprumut

Va rog sa ma ajutati!Tineri casatoriti am trait cu socri si ca o familie strinsa si nici nu ne-am gindit ca dupa decesul socrilor pe un frate asa poate schimba foamea dupa bani.In anul 2007 iulie a decedat soacra dupa 7 luni de zile si socru.Inainte de decesul lor verbal ne-am inteles cu cumnatul meu ca 1/3 din mostenire este al lui si 2/3 este al nostru.In ultimi ani cheltuelile de spital si ingrijirea batrinilor era traba noastra si cheltuelile de inmormintare pina la ultimul leu.Dupa cele doua decese s-a schimbat totul au avut pretenti la jumatatea mosteniri noi am facut gresala ca intelegerea noastra nu am pus pe hirtie pina cind socri traiau.Am vrut sa scoatem credit bancar sa putem plati pe cumnatul meu dar pe salarul cu care eram incadrati nici o banca nu a stat de vorba cu noi numai unul singur care pentru 18.000 de euro in termen de 25 de ani trebuia sa returnam 42.000 de euro. Atunci a veniti scupa noastra cumnata cu propunerea ca daca pierdem 24.000 de euro la dobinda ne asteapta ia 5 ani si sa-i dam ei 4.000 de euro dobinda deci 22.000de euro.Am facut un act la notar ca fratele lui nevasta mea
ne-a dat 22-000 de euro inprumut pe termen de 5 ani si daca la data scadentei nu ii dam bani sa fim urmariti si sa ne evalorizeze toate bunurile mobile si inmobile sa recupereze bani.Acum vine intrebarea :in contractul de inprumut nu figureaza nici un nume inafara de mine,sotia cei care au primit inprumut si fratele
ei de la care am primit bani.Nu era nici o problema cu cumnatul meu cumnata era cu draci si fometata duba bani si ia ameninta ca divorteaza si ca il da afara din casa pe fratele lui sotia mea ca toata ziua e scandal in aceea casa..Daca cumnatul meu decedeaza ca sa inbolnavit foarte tare si nevasta lui si nici copii nu are grija de el noi mai trebuie sa-i da-mi bani la cumnata mea sau la copii lui? Intra in inventarul de mostenire al cumnatei sau a copiilor actul acela de inprumut daca nu este nimeni specificat dintre ei ci cum va-m sris eu,sotia mea cei care au luat bani inprumut si fratele sotiei mele care zis nea dat bani .
va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: DriverLaci , utilizator 19:26, 3 Decembrie 2009
In fond cine este "infometat " dupa bani? Cei care v-au imprumutat , cei care i-au primit sau dvs care va ganditi sa nu ii mai rambursati daca s-ar putea cumva ?
Va raspund scurt si la obiect : in cazul decesului persoanei care v-a imprumutat , sotia sau urmasii lui au exact aceleasi drepturi ca si defunctul , drepturi pe care le dobandesc prin succesiune! Deci vor recupera banii de la dvs intr-un fel sau altul!B-)
Cam incoerenta relatarea! De fapt, ce clauze s-au sipulat in acel contract de imprumut autentificat la notarul public? Daca va indepliniti conditiile stipulate in acel contract in sensul ca va platiti datoria in acel termen de 5 ani, nici nu ar trebui sa va faceti probleme. Cumnata va terorizeaza ceea ce nu este corect. In acest sens puteti intreprinde ceva impotriva acesteia.
Nici nu ne-am gindit sa nu ii dam bani la copii cumnatului meu dar copii nu au implinit inca 18ani si nu -i vrem sa ajunga pe mina cumnatei noastre ca pina cind copii ar putea sa faca ceva cu bani aceea cite 11.000 euro pe caciula nu s-ar alege cu nimic din bani primiti .Ca ar avea grija cumnata de ei si noi asta nu vrem ori sai dam la cumnatul meu ori la copii lui cind au deja 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune Luminitafelicia Luminitafelicia In anul 2001 a decedat socrul meu.A ramas o casa si un teren ca mostenire impartita intre sotul meu,fratele lui si soacra mea.Soacra mea are doar 25%,restul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare contestat george201011 george201011 Salutare... Sunt nefericitul posesor impreuna cu sotia al unui apartament cumparat de la socrii sotia mai are 4 frati din care unul ameninta cu judecata ... (vezi toată discuția)
Camatarie mmariuss mmariuss am luat sub forma de imprumut bani si am facut la notar contract de imprumut cu ipoteca suma trecuta contine si dobinda cel de la care am luat este un prieten ... (vezi toată discuția)