Buna ziua. Am o casnicie de25 ani,2 copii, unul minor,mai multe proprietati dobandite prin munca mea si a sotului meu.Ce e drept parintii mei ne-au mai ajutat din cand in cand cu bani . Am reusit sa ne facem o casuta cu mai multe camere (am luat credit de la banca ) ,dar de cand ne-am mutat (de 6 ani) socrii-respectiv soacra deoarece socrul a decedat intre timp-locuiesc la noi pe timpul iernii. Initial am fost de acord, dar ulterior nu. Cu toate acestea sora sotului isi permite sa o aduca pe soacra mea (mama ei) la noi in casa si sa o viziteze zilnic fara sa sune macar la interfon, intra ca la ea acasa.Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in acest sens, precizand ca am si eu o varsta si tot timpul i-am ajutat cu bani si cu orice le-a trebuit , nu am comentat,dar totul are o limita ,aceea a bunului simt. Eu sunt o fire calma , dar de ceva vreme nu mai pot accepta faptul ca nu se tine cont si de parerea mea. Ce anume as putea intreprinde in acest sens.Sotul ma poate obliga sa o primesc pe soacra in casa mea fara acordul meu?Dar pe cumnata? ce pot face ? Mentionez ca sunt niste fiinte fara caracter si de aceea nu am dorit sa le dau satisfactie. Va rog mult un sfat avocatesc.:((
Daca ati acceptat acum nu mai puteti spune nimic. Puteti stabili un program -sa vina sa o vada intre anumite ore si nu cand vrea ea pentru ca si dvs. aveti treaba si nu puteti sta dupa ea.
se pare ca problema este intre dv si sot...:confused: si nu neaparat intre dv si soacra.Nu, sotul nu va poate obliga sa le primiti, dar pe de alta parte,cum il puteti opri sa o faca...:-/ e foarte greu sa va sugeram o solutie legala.Eventual, cu acordul sotului, puteti sa le interziceti sa va mai viziteze, altfel nu vad nici o solutie.Din astfel de probleme se ajunge la divort si poate nu sunteti departe...;)
Nu am primit nimic de la ei .Ba din contra noi i-am ajutat.Eu am incercat sa nu creez conflicte ,dar as vrea sa iau atitudine. Cumnata ,intra in casa mea oricand pofteste si spune ca nu vine la mine , ci la mama ei.Sotul imi da dreptate, dar spune ca nu are ce sa faca ,caci trebuie sa-si ajute mama(dar cu sacrificiul meu?va intreb) Sincer m-am gandit si la divort , dar noi ne iubim ,avem o varsta ,avem 2 copii mari .Nu stiu ce sa mai fac. Nu mai vin acasa cu drag, parca as sta cat mai mult timp la serviciu .Mult timp m-am prefacut ca totul e bine si frumos, dar am inceput sa fiu depresiva, eu care ma bucuram si de adierea unui fir de vant.Concluzia este ca am obosit si vreau o solutionare rapida si sigura
Cred ca raspunsul la problema dumneavoastra nu are neaparat o nota juridica .Mai degraba una psihologica , ce tine de comunicare.Spuneti-i explicit sotului dumneavoastra ca sunteti deranjata de prezenta socrilor si instiintati-i , in acest sens , si pe ei.
Ajutorul banesc pe care vi l-au dat se constituie doar intr-un drept de creanta.(supus termenului general de prescriptie de 3 ani ).Sigur , in acest sens , puteti sa le restituiti sumele de bani si chiar sa le aratati consideratia dumneavoastra pentru sustinerea primita.
Insa intimitatea dumneavoastra trebuie respectata.Iar limitele acesteia le stabiliti dumneavoastra.
Succes.
Alte discuții în legătură
Succesiune
AngeLa Simon
Bună. Am un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager cu socri mei pe o casa care acum nu mai există. Problema este socrul meu a decedat la fel și ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa
danymbi
Buna ziua.
Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)