avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... interdictii privind exercitarea profesiei de avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

interdictii privind exercitarea profesiei de avocat

cum explicati continutul art. 20 al. 4 ale noii legi 51/1995? "Dispozitiile alin. 1 si 2 se aplica si avocatului titular, avocatului asociat, avocatului colaborator sau salarizat in cadrul profesiei, care se foloseste de forma de organizare profesionala ori de raporturile de conlucrare profesionala stabilite in conditiile legii, in scopul eludarii acestor interdictii".
Cum as putea sa ocolesc aceste dispozitii in cazul in care sunt asociat intr-o SCA si am interdictia exercitarii profesiei de avocat la tribunal intrucat sunt sotul unei judecatoare.
Cel mai recent răspuns: ContSters193035 , utilizator 14:32, 17 Februarie 2011
Va referiti probabil la legea nr. 270/2010 pentru modificarea si completarea legii nr. 51/1995, pentru ca nu exista "noua lege 51/1995". Continutul alineatului 4 nu trebuie explicat ci aplicat. Tocmai de aceea exista acest articol pentru pentru a gasi raspunsul la intrebarea dvs.:"cum as putea sa ocolesc aceste dispozitii"? Nu puteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat incompatibil leusan leusan Are dreptul un avocat sa pledeze la instanta unde sotul sau este judecator chiar daca sotul nu face parte din completul de judecata? (vezi toată discuția)
Magistrat?! mister!!! vendeta vendeta am urmatoarea dilema: unde pot sa aflu informatii despre un avocat care a fost condamnat pt. trafic de influenta iar acum, cu tupeu face pe consilierul juridic ... (vezi toată discuția)
Art.20 din legea 51/1995 Ariadna Gorea Ariadna Gorea Am intrat in avocatura de curand. Desi am dat si am luat cu brio examenul de admitere in barou inca din 2004, am tot amanat intrarea efectiva in avocatura ... (vezi toată discuția)