avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 5% pt constructii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 5% pt constructii

Care sunt documentele necesare si la ce Institutii trebuiesc depuse in vederea construirii unui imobil de catre o persoana fizica pt a beneficia de cota redusa de TVA de 5%?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 14:28, 16 Februarie 2011
Numai daca cumpara o locuinta, tva-ul acesteia poate fi de 5%.
Daca o pers fizica construieste o locuinta, tot ceea ce achizitioneaza in vederea construirii (materiale, servicii) vor fi numai cu tva 24%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva teren intravilan construibil + cladire(locuinta) spin1968 spin1968 Buna ziua! Am un srl care a achizitionat un teren de 600 mp intravilan construibil in 2012. Vreau sa construiesc o locuinta in regie proprie si sa vand ... (vezi toată discuția)
Tva aplicabil la cumpararea unei a doua locuinte cashalot cashalot Care este cota de TVA aplicabil la cumpararea unei a doua locuinte, dupa ce prima a fost cumparata cu cota de 5% de catre o persoana fizica impreuna cu sotia? ... (vezi toată discuția)
O Întreprindere familială (cu obiect de activitate - transporturi construieste o casa.. petra.pop petra.pop O Întreprindere Familială (cu obiect de activitate - Transporturi rutiere de mărfuri), Înregistrată în scopuri de TVA, construieşte o casă cu ... (vezi toată discuția)