avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ºofer pt. autocamion/masinã de mare tonaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ºofer pt. autocamion/masinã de mare tonaj

Ajutoooooooooooooooooooor

Care este salariul minim pt. şofer de autocamion, la o firmă particulară?(exclus vechimea în muncă)
Se aplică salariul minim pe economie (700 lei) sau este un salar minim obligatoriu mai mare, dacă da, unde mă pot documenta?
Trebuie să fie introdus în contractul colectiv de muncă pentru şoferi şi clauza de mobilitate?...dacă da, unde se specifică acest lucru?
Mulţumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:28, 9 Mai 2008
Salariul minim pe economie pe primul semestru al anului 2008 este de 500 ron. Un muncitor calificat poate fi incadrat la un salariu minim = salariul minim pe economie * cu 1.2 coeficientul de erarhizare.
In CIM sunt insccrise toate clauzele negociate de parti, deci si clauza de mobilitate, daca nu a fost trecuta in CIM se poate face un act aditional la contract care sa cuprinda toate modificarile dorite.
Salariul de bază minim brut la nivelul ramurii transporturi, valabil din data de 1 ianuarie 2008 şi negociat pentru un program complet de lucru de 170 ore medie/lună, este de 700 lei, adică 4,12 lei/oră, salariul fiind stabilit fără alte sporuri, adaosuri ori indemnizaţii incluse în acesta.
La salariul de baza minim brut se aplica coeficientii de minimi de ierarhizare stabiliti potrivit CCM la nivel de ramură transporturi pe anii 2008-2010 nr. 722/2008.

In speta, pentru un sofer salariul minim ar fi de 700 x 1,5 = 1050 lei.

Acest lucru este valabil daca societatea are ca activitate transporturi, daca nu, se aplica CCM pentru ramura in care are societatea activitatea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar de incadrare marcelaL marcelaL buna va rog sa-mi spuneti pentru sofer autocamion de mare tonaj,internationa cod cor 832401 care este salar de incadrare? multumesc mult (vezi toată discuția)
Salariul taximetristilor? bobo24 bobo24 ce salariu trebuie sa aiba un taximetrist? (vezi toată discuția)
Coef min de ierarhizare ccm la nivel national sau la nivel de ramura? alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu nelamurire. Societatea noastra are CCM de anul trecut, iar ca obiect de activitate remorcajul si legarea/dezlegarea navelor. Pana sa ... (vezi toată discuția)