avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bransarea la energia electrica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bransarea la energia electrica

buna ziua,ma numesc panfile si detin o casa(inca in constructi) la care momentan trebuie sa ne bransam la energia electrica.
Dupa ce am depus actele pentru brnsare,ni s-a respins dosarul din motivul ca nu e construit inca garajul si ca ar trebuie sa montam stalp de curent in curte.
tin sa mentionez ca stalpul de la care trebuie sa ne legam traverseaza drumul,dar e la mai putin de 25 de metri de casa...exista o lege prin care sa te oblige sa pui stalp de curent in curte ?
daca nu unde as putea sa gasesc sectiunile din lege care sa ma ajute sa demonstrez ca nu e nevoie de stalp?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 01:38, 22 Februarie 2011
[ link extern ]

Aici zice:

d. Distanta de la conductoarele bransamentului pana la suprafata solului trebuie sa fie de cel putin:

- 6 m deasupra portiunii carosabile a drumurilor de orice categorie si curtilor accesibile vehiculelor;

- 5 m deasupra curtilor si gradinilor neaccesibile vehiculelor;

- 4 m deasupra potecilor accesibile numai pietonilor sau trotuarelor (in cazul bransamentelor intrand in cladiri direct din strada).

e. Cand lungimea bransamentului depaseste 25 m se vor prevedea stalpi intermediari.

Deci trebuie sa va conformati atit dimensiunilor pe lungime, cit si pe inaltime. Atentie si la copacii care sint pe traseu (in curte). In orice caz, citit tot referatul, este foarte interesant.

P.S. Revin cu o precizare: v-am dat link catre un referat pentru ca este detaliat, pe site-urile "electrica" este mai restrinsa informatia.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
Elena Perianu, Traducator autorizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indepartare cabluri electrice aeriene care traverseaza proprietatea cata.bogdan cata.bogdan Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoara situatie: un cablu aerian de curent face legatura intre stalpul din fata portii mele si vecinii din dreapta brazdand ... (vezi toată discuția)
Bransament contoar electric. proprietar pacalit. ce este de facut? Silvia1945 Silvia1945 Bransament contoar electric. Proprietar pacalit. Ce este de facut? Bună dimineața! Prietena mea a avut o speță de ieșire din indiviziune cu fostul ... (vezi toată discuția)
Bransament electric ContSters304388 ContSters304388 Buna ziua Am nevoie de sfatul unui cunoscator, trebuie sa trag cablu pt. curentul electric prin curtea vecinului, trebuie sa obtin acordul sau la notariat, am ... (vezi toată discuția)