avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Daca nu pot plati banca in Spania?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Daca nu pot plati banca in Spania?

Buna ziua

Am facut un imprumut de 30.000 euro in Spania (3 ani in urma), pentru a cumpara un teren in Romania. Nu am girat cu nimic, deoarece o persoana a girat pentru mine. Am platit pana in ziua de azi ratele la banca (pana in prezent 25.000, mai am 15.000 care este comisionul bancii), dar acum nu mai am de lucru in Spania. Vreau sa ma intorc in Romania. Ce se poate intampla ? Spaniolii pot sa imi puna sechestru pe bunuri in Romania, daca nu am girat cu ele si nici cu terenul? Ce demersuri pot face ei, pentru a-si recupera restul de bani? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:35, 16 Februarie 2011
pai banuiesc ca atat timp cat suntem in uniunea europeana o sa va urmareasca sa platiti acea suma .
mai intai probabil ca o sa puna pe girant sa plateasca .
de ce nu vindeti terenul ca sa puteti scapa de griji ?
Creditorul "din Spania" poate obtine un titlu executoriu european si daca obtine informatiile necesare, va poate urmari si executa silit in Romania (bunuri mobile/imobile-poprire ).

Cred ca puteti face un exercitiu de imaginatie in privinta "sumelor ce vor reprezenta cheltuieli de executare..." si care se vor adauga la debitul restant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar in spania sorimari sorimari am un apartament in Spania (credit ipotecar cu girant spaniol) intrebarea mea este:daca o sa fim pusi in situatia sal lasam la banca din cauza crizei ar putea ... (vezi toată discuția)
Consultare miluxx78 miluxx78 AM O DATORIE INTR-O BANCA SPANIOLA ....CREDETI CA IMI POATE LUA IMOBILUL CARE IL AM IN ROMANIA MENTIONEZ CA IE UN IMPRUMUT DE NEVOI PERSONALE FARA GARANTI (vezi toată discuția)
Poate banca pune sechestru pe casa? AlexMartinP AlexMartinP As vrea sa stiu si eu daca banca poate pune sechestru pe o casa care nu este pe numele meu, am doar adresa acolo. Am luat creditul doar cu buletinul, fara ... (vezi toată discuția)