avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Este posibil sa schimb un produs cu un altul mai ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Este posibil sa schimb un produs cu un altul mai performant?

Am cumparat acum cateva saptamani un laptop, insa nu functioneaza cum m-am asteptat. As dori sa-l schimb cu unul mai performant. Este posibil acest lucru in Romania? Exista vreo lege care sa ma ajute in acest sens? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: EasyMouse , utilizator 15:24, 17 Februarie 2011
Daca produsul a fost cumparat dintr-un magazin "fizic" si nu prezinta o lipsa de conformitate in sensul Legii 449/2003, vanzatorul nu are obligatia de a vi-l schimba.
Aveti posibilitatea de a negocia schimbul cu un produs mai performant, cu plata unei diferente de pret, dar numai daca vanzatorul accepta acest lucru.

Daca ati cumparat produsul online (ati incheiat contractul prin mijloace de comunicare la distanta), aveti posibilitatea de a renunta la el in termen de 10 zile lucratoare de la momentul livrarii, fara a oferi un motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retur laptop alexph27 alexph27 Buna seara. Am cumparat pe data de 7.11.2017 un laptop de la pc garage. Astazi in data de 17.11.2017 am facut cerere de retur deoarece hardul se misca foarte ... (vezi toată discuția)
Garantie laptop - inlocuire sau reparatie ? akatistu akatistu Buna ziua. Am cumparat un laptop de la firma X (distribuitor) din Bucuresti, prin curier rapid (eu locuiesc in Cluj). Am intampinat cateva probleme cu el ... (vezi toată discuția)
Returnare produs defect AlexyaA AlexyaA Buna ziua! Am achizitinat o rochie dintr-un anumit magazin si ajunsa acasa am costatat ca are defecte, am vrut sa o returnez si Doamna de acolo mi-a spus ca ea ... (vezi toată discuția)