avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare doar de la APA CALDA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare doar de la APA CALDA

Datorita facturii imense survernite la apa calda am luat deciza sa ma debransez de la apa calda. De la societatea de furnizare am inteles ca ma pot debransa doar daca fac dovada ca am separat contor de gaz- deoarece se primesc reclamatii in legatura cu anumite persoane debransate ca isi incalzaesc apa cu gazul care este platit la comun.
Probelma este ca eu doresc sa imi instalez boiler electric si nu am contor separat pt gaz deci nu pot primi aviz de debransare.
Daca s-a confruntat cineva cu aceasta problema va rog sa-mi spuneti modul de solutionare.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: stefan_8844 , utilizator 18:52, 22 Februarie 2011
elga50 a scris:

Pe de alta parte vreti sa spuneti ca montarea repartitoarelor nu evidentiaza, in special in primul si al doilea an de functionare a lor, o marire excesiva a facturii de gaze in timpul iernii? Asta vreti sa spuneti? Poate nu ati vazut o diferenta remarcabila intre factura de gaze vara si cea din timpul iernii....!

N-am spus niciodata asta. Dimpotriva. Cred ca sunt mai rare ca unicornii, condominiile care n-au inregistrat cresteri la consumul de gaz dupa montarea repartitoarelor. In majoritatea cazurilor are loc o crestere, mai mare sau mai mica, influentata de genul de oameni care locuiesc si de starea lor materiala.
Stefan, dar in ce localitate se pun astfel de conditii?
Pe langa faptul ca sunt abuzive, eu chiar nu inteleg ce are coada vacii cu stampila primariei... Ce legatura este intre Apaterm si E-on gaz daca asa o fi la dvs? Sunt frati, sunt tati sau ce mama drac' sunt? Poti sa te adresezi la OPC.
Acest Apaterm este un vanzator de utilitati si servicii de f. proasta calitate si nu poate obliga pe nimeni sa cumpere de pe taraba lui in conditiile in care eu pot sa-mi prepar in alt mod AC. Da, o incalzesc cu gaze, care este problema lui? Inteleg sa te certi cu vecinii, dar Apaterm ce rol are? E caraghios de-a dreptul. Trebuie ca as. prop. sa va puna la dispozitie reglementarea in baza careia face sluj in fata Apaterm.
In acest caz, poate nimerit ar fi sa-ti sigilezi stuturile asa cum am spus, chemi as. prop. si intocmiti un PV pentru a nu te mai "pune" la diferente. Daca nu vrea asa, demonstraza-i ca nu consumi AC, dumneata o incalzesti cum vrei, insa cred ca carcotasul de admin. iti va repartiza diferente!
Da, ciudati oameni, cred ca este o conspiratie locala pe-acolo.
Este vorba de galati. deocamdata am obtinut acordul asociatiei si maine voi depune actele pt aviz.
o sa incerc sa dau o declaratie pe propie raspundere ca voi permite mereu controlul asociatiei sau a oricarei parti interesate.
Instalarea unui contor separat de gaze este foarte scumpa si deocamda nu-mi trebuie asa ceva.
concluzia- legislatia in materie este EXCEPTIONAL de rationala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare boiler fara debransare de la acc tomasso tomasso Este ok instalare boiler fara debransare de la ACC astfel se poate utiliza fie apa calda de la boiler fie ACC de la reteaua comuna avand in vedere ca sant ... (vezi toată discuția)
Instalare cazan, boiler alta instalatie de caldura/apa calda im82 im82 Buna ziua, Locuinta la bloc. Pentru instalarea unui cazan sau boiler sau alta instalatie de generare a apei calde menajere sau agent termic de ce semnaturi ... (vezi toată discuția)
Debransare de la gaze la bloc alina_25 alina_25 Se poate debransa un apartament de la reteaua comuna de gaze fara a avea montata centrala de apartament sau contuar de gaz separat? Va multumesc! (vezi toată discuția)