avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura certificat nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura certificat nastere copil

Care ar fi actele necseare si pasii de urmat ptr eliberarea unui certificact de nastere al unui copil rezultat dintr-o casatorie mixta(mama romanca,tatal de alta nationalitate)?Este o problema legata de acest certificat daca tatal nu se afla in tara in momentul nasterii copilului si inregistrarii certificatului?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: atalinna , utilizator 21:48, 16 Februarie 2011
Atat timp cat parintii sunt casatoriti, sotul este prezumat tata al copilului rezultat din casatorie.
Deci nu este nici o problema.B-)
Dar in cazul in care casatoria nu s-a incheiat pana la nasterea copilului.Care ar fi implicatiile?Amintesc tatal (de alta nationalitate)neaflandu-se in tara,acesta fiind si motivul ptr care casatoria nu s-a incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare certificat nastere/tatal strain atalinna atalinna Buna ziua.In cateva luni urmeaza sa nasc si am o nelamurire cu privire la inregistrea certificatului de nastere al copilului deoarece eu si tatal ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere adinamiia adinamiia buna ziua am o intrebare: eu trebuie sa nasc , dar sotul este plecat in alta tara ,se poate elibera certificatul de nastere al copilului in lipsa ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil madelen madelen Daca mama este romanca iar tatal cetatean spaniol, nasterea are loc in Romania iar cei doi nu sunt casatoriti, ce acte sunt necesare pentru certificatul de ... (vezi toată discuția)