Buna ziua.In cateva luni urmeaza sa nasc si am o nelamurire cu privire la inregistrea certificatului de nastere al copilului deoarece eu si tatal coplilului avem nume de famile diferite.In plus tatal,de cetatenie egipteana,nu se va afla in tara la momentul nasterii copilului.Am inteles ca in acest caz parintii in parte dau o declaratie cu privire la numele pe care copilul il va purta.Unde trebuie sa dea sotul aceasta declaratie?
In plus conform hotararii 64/din 26ian 2011/articol 30 la inregistrarea certificatului de nastere ar fi necesar pasaportul in original si o copie legalizata a fetei pasap care contine datele de identificare al parintelui strain.Sotul nu va putea fi in tara la acel moment.Exista vreo specificare in acest sens?Daca sotul nu se afla in tara,pasaportul este la el.Precizez ca suntem casatoriti legal si detinem un certificat de casatorie romanesc.Ma poate ajuta cineva cu o lamurire ptr aceste doua probleme?Multumesc.
Va rog o informatie legata de locul unde trebuie sa faca sotul egiptean declaratie pentru numele copilului pentru inregistraea certificatului de nastere????Precizez ca suntem casatoriti legaL,avem certificat de casatorie romanesc doar ca avem nume diferite.Sotul nu se va afla in tara la data nasterii ci in R.A .EGIPT.
Intre timp am primit o parte din informatii.As vrea sa stiu insa daca declaratia ptr numele copilului ,sotul neaflandu-se in tara,acesta o poate face in prealabil la ambasada sau aceasta declaratie legata de numele copilului se face doar dupa ce copilul e nascut chiar daca tatal este in alta tara la momentul respectiv???