avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... fosta sotie refuza sa plateasca pensia alimentara la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

fosta sotie refuza sa plateasca pensia alimentara la copii

in urma divortului,am cistigat cei doi copii minori fosta sotie ,imediat dupa divort a plecat in strainatate si nu a platit pensia alimentara.as vrea sa o dau in judecata ,dar nu stiu unde se afla si nici daca si-a schimbat buletinul in numele anterior .poate fi pusa in urmarire si adusa in tara daca o dau in judecata? sau ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Lawyer Criminal , Avocat 10:15, 17 Februarie 2011
1.Daca sotia nu a platit pensia de intretinere ,la care a fost obligata prin sentinta definitiva si irevocabila,timp de 2 luni,cu rea credinta,puteti formula plangere penala pentru abandon familial,conf.art.305 c.pen.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
r.gabi a scris:

1.Daca sotia nu a platit pensia de intretinere ,la care a fost obligata prin sentinta definitiva si irevocabila,timp de 2 luni,cu rea credinta,puteti formula plangere penala pentru abandon familial,conf.art.305 c.pen.

Da, ar fi o varianta utila dar sunt de parere ca ar trebui sa mai asteptati intrucat mai intai ar fi normal sa discutati cu ea.
Daca dupa ce o veti gasi va refuza sa achite pensia veti putea sa depuneti plangerea penala.
Daca nu o veti gasi dupa ce veti vorbi cu rudele ei si nu va va contacta dupa ceva timp veti putea depune plangerea penala la politie.

avocat Claudiu Lascoschi
unde sa o caut daca rudelor le-a spus ca pleaca cu cineva in strainatate.eu nu stiu unde a stat nici aici in bucuresti . cit sa astept ? copii au 7 si 8 ani. ma interesa daca legea poate sa o dea in urmarire si sa o oblige sa plateasca pensia alimentara.
Puteti sa faceti plangere penala dar mai mult de atat...nu cred ca veti obtine in privinta banilor...
Se va putea obtine o hotarare penala de condamnare dar destul de greu si dupa mult timp...
plangere prealabila sa o speriati un pic si sa o puneti pe drumuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Poesia74 Poesia74 Buna ziua, L-am dat in judecata pe fostul sot pentru plata pensiei alimentare, pe care nu a platit-o 13 ani, si pentru marire.Dupa pronuntarea sentintei, a ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie ClaudiuVRB ClaudiuVRB Buna ziua. Se poate considera abandon de familie in acest caz?: Soț, soție divorțați in 1999 copilul ramane cu mama. In 2005 soțul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tutu12 tutu12 O cunostiinta a incheiat un proces de divort dupa aproximativ un an de zile ,supa toate caile de atac . Zilele astea trebuie sa se faca definitiva dat fiind ... (vezi toată discuția)