Buna ziua, sunt agent comercial si conduc aproape 12 ore pe zi, iar intr-una din zile marti 15.02, m-a oprit agentul de circulatie pt un control de rutina, mi-a cerut actele masinii printre care si RCA-ul. Le-am predat agentului dar din din cauza emotiilor m-am pierdut si RCA-ul care i l-am dat era expirat din dec.2010. Am RCA la masina valabil din dec.2010 pana in dec.2011 dar l-am confundat cu cel expirat si asa am primit P.V. cu incadrare juridica art.10 din OUG 195/02, sanctionat de art.64 legea 136/1995, cu amenda in valoare de 1000 lei (ron) si dovada de ridicare a talonului fara drept de circulatie ca sa nu mai spun de faptul ca a trebuit sa dau jos nr.de circul a masinii. Intrebarea mea e cum procedez daca vreau sa contest P.V.-ul, chiar daca la mentiuni am scris ca sunt de acord cu ce a constatat dansul.
Este vorba de certificatul de grefa de la judecatorie care atesta ca aveti pe rol inregistrata plangerea contraventionala. Cu acest certificat mergeti la politie si va recuperati talonul. Prima dată trebuie sa inregistrati plangerea si apoi va este eliberat certificatul.
Preventiv va spun ca pentru eliberarea certificatului de grefa, pe langa cerere, o sa aveti nevoie de o taxa judiciara de timbru de 1 leu (o platiti la primarie) si un timbru judiciar de 0,15 lei(de la posta)