avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum contest procesul verbal emis pentru RCA expirat, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum contest procesul verbal emis pentru RCA expirat, care de fapt NU era expirat?

Buna ziua, sunt agent comercial si conduc aproape 12 ore pe zi, iar intr-una din zile marti 15.02, m-a oprit agentul de circulatie pt un control de rutina, mi-a cerut actele masinii printre care si RCA-ul. Le-am predat agentului dar din din cauza emotiilor m-am pierdut si RCA-ul care i l-am dat era expirat din dec.2010. Am RCA la masina valabil din dec.2010 pana in dec.2011 dar l-am confundat cu cel expirat si asa am primit P.V. cu incadrare juridica art.10 din OUG 195/02, sanctionat de art.64 legea 136/1995, cu amenda in valoare de 1000 lei (ron) si dovada de ridicare a talonului fara drept de circulatie ca sa nu mai spun de faptul ca a trebuit sa dau jos nr.de circul a masinii. Intrebarea mea e cum procedez daca vreau sa contest P.V.-ul, chiar daca la mentiuni am scris ca sunt de acord cu ce a constatat dansul.
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 15:25, 19 Februarie 2011
Este vorba de certificatul de grefa de la judecatorie care atesta ca aveti pe rol inregistrata plangerea contraventionala. Cu acest certificat mergeti la politie si va recuperati talonul. Prima dată trebuie sa inregistrati plangerea si apoi va este eliberat certificatul.
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
eugen68octavian, utilizator
Preventiv va spun ca pentru eliberarea certificatului de grefa, pe langa cerere, o sa aveti nevoie de o taxa judiciara de timbru de 1 leu (o platiti la primarie) si un timbru judiciar de 0,15 lei(de la posta)

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut 30 zile Brezae Brezae Din pacate problema mea este in urmatorul fel: deplasandu-ma catre localitatea Slobozia, jud. Ialomita, intr-o comuna, in zona de actiune a indicatorului ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului Pop Izabela Pop Izabela Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe ... (vezi toată discuția)