avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vreau sa stiu daca am dreptul la pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vreau sa stiu daca am dreptul la pensie de boala

am 50 ani si am lucrat doar 9 ani plus 7 ani ptr cresterea copiilor.am 3 diagnostice cu care am dreptul sa cer iesirea la pensie.astept cu nerabdare raspunsurile:-/ multumesc mult:)
Cel mai recent răspuns: bios , utilizator 21:13, 10 Decembrie 2008
Pentru a beneficia de pensie de invaliditate trebuie ca afectiunile de care suferiti sa va permita incadrarea intr-un grad de invaliditate (1,2 sau 3). Desigura ca intrevalul de tinp lucrat si perioadele asimilate vor fi avute in vedere la stabilirea pensiei.
:) multumesc mult pentru informtie=D>
vreau sa stiu daca am dreptul la pensie de boala
am 49 ani , 29 ani vechime
acum am pensie de handicap accentuat(gr II) extirpare san
fiind inca angajata am dreptul la concediu medical pana la un an jumate . dupa ce termin concediul medical am dreptul la concediu de boala de invaliditate ?
Si daca da , atunci pot sa mentin si pensia de handicap.?
Va multumesc
Stimata doamna, vad ca pana acum nimeni nu v-a raspuns si incerc eu . pensia de handicap accentuat nu este o pensie propriu zisa , este de fapt o indemnizatie pentru handicap care se plateste decatre D.G.A.S.P.C. si nu de Casa de pensii. Pentru a obtine o pensie de invaliditate (de boala) dupa perioada concediilor medicale, trebuie sa depuneti documentele medicale la Cabinetul de expertiza a capacitatii de munca. Incadrarea sau neancadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale in termen de 30 de zile de la depunerea cererii. Cu acest document si cu altele( vi se nominalizeaza de la casa de pensii ) le depuneti la registratura Casei de pensii. Apoi asteptati ca sa va vina decizia motivata de pensionare. Daca aveti 49 de ani impliniti si 29 ani vechime va incadrati in conditiile art.57 alin (1),(2) , (3) si (4) din Legea nr.19/200 deci este posibil sa va fie acordata pensie de invaliditate cu conditia sa aveti decizia de la medicul expert al asigurarilor sociale


Se poate pastra si indemnizatia de handicap si pensia de invaliditate (boala). Ele nu se exclud intre ele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate gabitza_36 gabitza_36 buna,am 39 ani sunt bolnava de scleroza multipla am o pensie de handicap grad 2 accentuat,in prezent lucrez am o vechime de 17 ani dar aceasta boala fiind ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare - persoane cu dizabilitati - 2016 florintb florintb Bun gasit, Sunt o persoana cu dizabilitati gradul 2, accentuat (din nastere) si am 39 ani. Sunt angajat din anul 2006, in domeniul IT. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate tudosevictorel tudosevictorel Buna ziua. Unchiul meu are hipoacuzie bilaterala severa dar nu este boala profesionala. As dori sa stiu daca se poate pensiona pe caz de boala .Are vechime 35 ... (vezi toată discuția)