avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum ma consider paret civila intr-un proces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum ma consider paret civila intr-un proces

Tatal meu are un abonament pe numele lui care le este incredintat bunicilor mei in varsta de 83 de ani la sat, sa intamplat nefericitul eveniment sa li se sparga locuinta si sa fure telefonu fiind zona de Delta mai izolata au anuntat politia de Frotiera da Politia sa dus deabea luni fata producandu-se sambata.
Am fost anuntati deabea luni sa inchidem abonamentu de catre politie lam in chi fapt care cel care a furat telefonu a vorbit de 136.24 euro fara Tva, tin sa precizez ca politiei i sa inmanat toate apelurile care a vorbit individu. A fost prins individul care le-a spart locuinta da nimeni din cadrul politiei nu ne-a intrebat daca vrem sa ne facem parte civila telefonul lau adus bunici mele la sat si atat.
Intrebarea mea este cum putem sa ne constituim parte civila pentru recuperarea prejudiciului?
Si daca este posibil ca individul sa fie in libertate daca el a intrat in casa peste bunici mei?
Va rog frumos sa imi raspundeti cat mai curand
O seara Buna
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
alina_puff, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:46, 23 Februarie 2011
Daca dosarul se afla in faza de urmarire penala depuneti o cerere de constituire parte civila la Politie sau la Parchetul care supravegheaza activitatea organului de politie in astfel de cauze.
Daca dosarul a ajuns in instanta si aveti termen la Judecatorie trimiteti aceasta cerere cat mai repede la dosarul cauzei sau va prezentati si o depuneti la termen. Daca doriti sa o depuneti la termen trebuie sa vina si bunici pentru ca ei sunt persoanele vatamate.
Este posibil sa fie in libertate, retinerea sau arestarea dispunandu-se in anumite conditii.

Succes!
In completarea celor artatate de distinsul dn.avocat,precizez ca ,cererea de constituire de parte civila se poate depune in instanta,pana la citirea rechizitoriului de catre procuror.

Inculpatul prins a recunoscut la cercetari ca a folosit telefonul,cat a fost in posesia sa ?
Din cate a putut sa ne dea politia detali da
Avand in vedere si recunoasterea sa,cat si probabil relatiile de la societatea de telefonie partea vatamata se poate constitui in conditiile aratate mai sus,parte civila cu contravaloarea acelor convorbiri.
As avea si eu o rugaminte cum se face o cerere pentru a ma constitui parte civila in cazul de mai sus trebuie sa o depun la parchet.

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu, agresiune, injurii! vulcanescu35 vulcanescu35 Buna seara, Pe scurt, In curtea vecina a fost o petrecere, un individ a inceput sa arunce cu sticle si pahare la mine pe propietate, a fost agresata ... (vezi toată discuția)
Se poate constitui parte civila o persoana care trimite un e-mail in instanta? acropolis acropolis Se poate constitui parte civila in dosar penal o persoana care trimite un e-mail in instanta? E-mail-ul a fost trimis in termen la prima instanta. Persoana ... (vezi toată discuția)
Plangere penala- cum trebuie sa procedez in acest caz? maque maque Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: In urma cu noua luni am depus o plangere penala impotriva unui individ care mi-a rupt mana in ... (vezi toată discuția)