Tatal meu are un abonament pe numele lui care le este incredintat bunicilor mei in varsta de 83 de ani la sat, sa intamplat nefericitul eveniment sa li se sparga locuinta si sa fure telefonu fiind zona de Delta mai izolata au anuntat politia de Frotiera da Politia sa dus deabea luni fata producandu-se sambata.
Am fost anuntati deabea luni sa inchidem abonamentu de catre politie lam in chi fapt care cel care a furat telefonu a vorbit de 136.24 euro fara Tva, tin sa precizez ca politiei i sa inmanat toate apelurile care a vorbit individu. A fost prins individul care le-a spart locuinta da nimeni din cadrul politiei nu ne-a intrebat daca vrem sa ne facem parte civila telefonul lau adus bunici mele la sat si atat.
Intrebarea mea este cum putem sa ne constituim parte civila pentru recuperarea prejudiciului?
Si daca este posibil ca individul sa fie in libertate daca el a intrat in casa peste bunici mei?
Va rog frumos sa imi raspundeti cat mai curand
O seara Buna
Domnule ................(in functie de organul caruia va adresati)
Subsemnatul..................,domiciliat in.............,str...................nr...............,judetul.......,parte vatamata in dosarul nr............al.................,prin prezenta va rog sa luati act ca inteleg sa ma constitui
PARTE CIVILA
impotriva inculpatului.......................cercetat in dosarul dvs.pentru infractiunea de.............
Motivele cererii:
Inculpatul...................,prin faptele pentru care este cercetat mi-a adus un prejudiciu de ...................lei,ca urmare a activitatii sale infractionale.
Inculpatul a folosit telefonul meu nr..............................,pe care l-a sustras la data de............... in perioada .................,facand convorbiri in valoare de..................lei,conform copiei de pe factura nr.............din..................,pe care o depun in copie atasata la prezenta cerere.
Va rog sa luati act de aceasta declaratie,urmand ca in viitorsa fiu am calitatea procesuala de parte civila
Semnatura
................
Data
............
Domnului ...............(in functie de organul caruia va adresati)