avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna searaBuna ziua!
Ma numesc Vali, am 21 de ani si, ca orice user nou, vin cu o intrebare.
Parintii mei sunt despartiti de aproximativ 14 ani iar in urma divortului s-a hotarat ca eu sa raman in grija mamei. De la divort si pana in la moartea lui, tatal meu a locuit cu parinti intr-un apartament din Eforie. Dupa moartea bunicului meu, tatal meu a fost trecut in hartii numai cu un sfert din apartament, restul fiind detinut de bunica mea , respectiv proprietarul apartamentului. In urma cu cateva luni tatal meu a decedat, iar in apartament a ramas numai bunica mea. Acum, din ce stiu eu este ca dupa moartea bunicii mele, pot intra linistit in apartament ca doar acum, dupa moartea tatalui meu, sunt mostenitor direct.(Sau ma insel?) Problema este ca bunica mea nu mi-a facut actul de vanzare-cumparare sau vreun act de succesiune si nici nu mai poate sa imi faca avand in vedere boala cu care se lupta...
Acum, vreau sa imi spuneti va rog, ce acte imi trebuie si care sunt etapele intrarii in posesie a apartamentului respectiv.
Multumesc Anticipat!
Stima!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
barricade, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 23:14, 16 Februarie 2011
Ce copii mai aveau bunicii?
Daca nici unul, dupa decesul bunicii veti fi unic mostenitor. Nu aveti nevoie sa va faca bunica nici un act. Atunci veti merge la notar cu certificatele de deces ( ale bunicului, bunicii si tatalui dvs.) si veti deveni proprietar.
:) nu e chiar asa simplu ca a merge cu certificatele de deces la notar :)
dar in esenta, daca tatal dumneavoastra "a fost trecut in hartii" in urma dezbaterii succesiunii dupa bunic, dupa ce bunica se duce trebuie sa dezbateti succesiunea dupa tata si bunica. si veti deveni unic proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. intre timp mama ... Perr Perr Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. Intre timp mama mea a decedat. Eu, ca unicul copil ( baiat ), nu am fost trecut in actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire petrolul30 petrolul30 Buna ziua, Am si eu o problema de lamurit, daca ma puteti ajuta. Bunicul meu are 2 copii: baiat (tatal meu) si fata. Bunica mea a murit de mult timp. ... (vezi toată discuția)
Se poate da declarație de renunțare la moștenire după 4 ani de la deces? AlMaria AlMaria Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la o declaratie de renuntare la mostenire. Este vorba de un apartament, al bunicilor mei. Dupa moartea bunicului ... (vezi toată discuția)