avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot sa ma intorc in tara cu copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot sa ma intorc in tara cu copilul?

sunt casatorita cu un cetatean italian. avem un copil nascut in Romania. tatal nu mai locuiest cu noi de 2 ani. respectand legea 'ultimului domiciliu' separatia si divortul se pot face doar in Italia, din cate am inteles. Eu as vrea sa ma intorc in Romania cu copilul, chiar daca procesul se face in Italia, dar nu am copilul pe pasaport iar tatal nu vrea sa ii fac pasaport individual. Intrebarea mea este: pot sa intru si sa raman in tara cu copilul fara probleme?
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 22:38, 18 Februarie 2011
Da, dar nu cred ca va trece de italieni...
eu am pasaport si Ci romanesti, iar copilul fiind nascut in Romania, are certif de nastere romanesc. avand in vedere ca Romania este in UE, de ce nu am putea calatori cu actele romanesti? de ce sa intram ilegal in tara?
sau exista riscul unei acuzatii de sustragere a minorului?
eu as vrea sa stiu daca odata ajunsa in tara, instanta romaneasca accepta sa judece divortul, fara sa fiu nevoita sa ma intorc in Italia?
Multumesc
vmaria a scris:

eu am pasaport si Ci romanesti, iar copilul fiind nascut in Romania, are certif de nastere romanesc. avand in vedere ca Romania este in UE, de ce nu am putea calatori cu actele romanesti? de ce sa intram ilegal in tara?
sau exista riscul unei acuzatii de sustragere a minorului?
eu as vrea sa stiu daca odata ajunsa in tara, instanta romaneasca accepta sa judece divortul, fara sa fiu nevoita sa ma intorc in Italia?
Multumesc

Doamna,

cred ca va trebuie un act de calatorie pentru minor iar certificatul de nastere nu poate tine loc de asa ceva. Va trebuie sau pasaport pentru copil sau un titlu de calatorie care se poate obtine de la ambasada Romaniei din Italia. I-ati contactat sa le cereti opinia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in tara a unui minor fara certificat de nastere romanesc. Liviu83 Liviu83 Buna ziua, Vreau sa stiu ce acte trebuie pentru intrarea in tara a unui copil de 8 luni nascut in Italia si nedeclarat in Romania (practic nu are certificat ... (vezi toată discuția)
Repatrierea copiilor minori de catre unul din parinti.. mamaD2 mamaD2 Buna. Situatia mea este una mai diferita.Am 2 copii minori nascuti pe teritoriu strain.Au certificate de nastere romaneste facute la consulatul roman dar nu ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)